Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος 27/3/08: Χρέος στο Χρήστο…, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης

@νθότυπος 27/3/08: Χρέος στο Χρήστο…, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης

12

    @νθοτυπος
   Χρέος στο Χρήστο…
  
   Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά τα χθεσινά πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων μας έφερε στο νου τον αείμνηστο Χρήστο Αρακά, το σεμνό αυτό παλικάρι που πάλεψε θυσιάζοντας και τη ζωή του για να γίνουν νέες κατοικίες για όσους στεγάζονταν στα διαμερίσματα των λαϊκών (στην κυριολεξία αν κρίνουμε από την ποιότητα της κατασκευής!) πολυκατοικιών του Χριστού Βαρβασίου.
   3 από τις 4 τοπικές έκαναν πρώτο θέμα αυτή την κοροϊδία του ΟΕΚ που θα είχε βάση αν από την αρχή το ξέκοβε το όλο θέμα. αν ο ίδιος ο υφυπουργός το έλεγε ξεκάθαρα στους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν εκείνο το κυριακάτικο πρωινό του Φλεβάρη να τον ακούσουν.
   Δεν είναι τώρα στα πράγματα αλλά Γιάννης Πίττας και Γιάννης Γαϊσίδης που συνόδευαν τότε τον κ. Γιακουμάτο πως απαντούν σε αυτή την πρόκληση του ΟΕΚ που μας έβγαζε στραβό το… Ίσιο Καμποχώρων;
   Έχει δίκιο ο Π. Λαμπρινούδης ότι ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει. Μένει να το δούμε στην πράξη με τη συμπαράσταση του Δήμου Χίου και των δύο βουλευτών του νομού και κυρίως την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων πριν τον… επόμενο σεισμό. Σαν ελάχιστο χρέος στο Χρήστο που πέθανε διεκδικώντας σπίτια ασφαλή για όλους…


  
  
  
   ΤΙΤΛΟΙ (26/3/2008)
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Κοροϊδία ολκής
   ΑΛΗΘΕΙΑ: Οριστική Εγκατάλειψη Κατοικιών
   Η ΠΡΟΟΔΟΣ: Η περιθωριοποίηση της εκκλησίας 
   ΠΟΛΙΤΗΣ: Σύννεφο το δούλεμα απ’ τον ΟΕΚ
   CHIOSNEWS.COM: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό
  
   ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
  
   «Όσο καιρό ήταν ακέφαλος ο ΟΕΚ αναγνώριζε τις ευθύνες του για την κατάσταση στις Λαϊκές κατοικίες Βαρβασίου και βρίσκονταν σε μόνιμο διάλογο με τη Νομαρχία για τον εντοπισμό έκτασης για την ανέγερση νέων. Ο διάλογος αποκαλύφθηκε προσχηματικός από την ημέρα των καθηκόντων από το νέο του πρόεδρο».
(ΠΟΛΙΤΗΣ)
  
   «Αν και τα στοιχεία για τους δικαιούχους, είτε πρόκειται για τους αρχικούς είτε τους νόμιμους κληρονόμους τους δεν έχουν αλλάξει εντούτοις ο νυν Πρόεδρος του ΟΕΚ διαχωρίζει πλήρως τη θέση του Οργανισμού δηλώνει σήμερα… αναρμοδιότητα και τους δικαιούχους τυχερούς που δεν τους ζητούν και χρήματα!»
   (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)
  
   «Ο Οργανισμός ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να προβεί σε επισκευή ή αντικατάσταση κατοικιών που δεν κατασκεύασε ο ίδιος, όταν μάλιστα η κυριότητα ανήκει πλέον σε μη δικαιούχους του, πόσο μάλλον όταν αυτές με απόφαση του 2000 δεν αποπληρώθηκαν στον ΟΕΚ»
   (ΑΛΗΘΕΙΑ)
  
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 27/3/2008 – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Θοδωρής Πυλιώτης