Αρχική Green Life Διαδρομές Άφησαν να ματαιωθεί διαγωνισμός – Δυστοκία της Περιφέρειας στην απορρόφηση κονδυλίων

Άφησαν να ματαιωθεί διαγωνισμός – Δυστοκία της Περιφέρειας στην απορρόφηση κονδυλίων

17

Δυστοκία στην απορρόφηση κονδυλίων παρουσιάζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Σε μια χρονική περίοδο που η Τουριστική Αγορά του Βορείου Αιγαίου πιέζεται, η Περιφέρεια δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της και δεν καταφέρνει να απορροφήσει πόρους για ώριμα έργα όπως η Τουριστική προβολή των τριών Νομών και μάλιστα με την χρήση Νέων Τεχνολογιών. Την στιγμή που ανταγωνιστικές περιοχές, όχι μόνο εντός Ελλάδας αλλά και στο Εξωτερικό (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία) χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για  να αυξήσουν το μερίδιο τους στην τουριστική αγορά η Περιφέρεια φαίνεται να κινείται με ρυθμούς αραμπά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ίδια η Περιφέρεια αναφέρει:
«Την ΜΑΤΑΙΩΣΗ του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού του Έργου «Ενέργειες Τεκμηρίωσης – Υποστήριξης» της Πράξης «Τουριστική Προβολή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2006-2008».
Με δικαιολογία – μνημείο ανεπάρκειας – «Την αδυναμία της Επιτροπής Διενέργειας / Αξιολόγησης του διαγωνισμού, η οποία για τεχνικούς λόγους δεν ολοκλήρωσε την αποσφράγιση των προσφορών μέχρι της 03.02.2008 όπου και έληξε η ισχύς τους χωρίς να ζητηθεί παράταση η οποία δεν θεωρήθηκε σκόπιμη

Θα σκέφτηκαν ότι πολλούς τουρίστες έχουμε…. Γιατί να προσελκύσουμε περισσότερους; οπότε άφησαν να περάσει ο χρόνος και τελικά με υπογραφή του Περιφερειάρχη κ. Λέκκα ματαίωσαν τον διαγωνισμό.

Κ.Α.