Αρχική Απόψεις Aρθρα Μια άλλη ματιά για την ημερίδα του Κάμπου (αναδημοσίευση)

Μια άλλη ματιά για την ημερίδα του Κάμπου (αναδημοσίευση)

12

 ΨIΘΥPOI

Ημερίδα για τον Κάμπο διοργάνωσε ο Βρουλής θέλοντας έτσι να δείξει το ενδιαφέρον του για την περιοχή..
Και να οι προτάσεις και να τα σχέδια , που λέει ο λόγος , αλλά στα βασικά …πιάστηκε  αδιάβαστος!


Ρωτήθηκε πόσοι είναι οι κάτοικοι αυτής περιοχής και αν είναι δημοτικό διαμέρισμα ο Κάμπος… Εκεί κόμπιασε λίγο και ξεροκατάπιε… Άσε που μέχρι να αρχίσει η ημερίδα ξεροστάλιασαν οι άνθρωποι  σαν τα περιβόλια τον Αύγουστο!


Μετά άρχισαν οι ομιλητές να εξυμνούν τον Κάμπο και διαβάζουν τις εισηγήσεις τους. Και από  κάτω περίμεναν οι κάτοικοι, μήπως και βρουν χρόνο και χώρο να μιλήσουν και εκείνοι!


Ο ένας εισηγητής (εκ του Υπ. Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής) μόλις διάβασε την εισήγησή του έφυγε. Όχι γιατί βαρέθηκε αλλά γιατί έφευγε η πτήση του και τι να πρωτοκάνει ο άνθρωπος! Άσε που λίγο ακόμα να  καθυστερούσε η έναρξη θα πήγαινε τσάμπα το ταξίδι.


Ο άλλος εισηγητής (του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) μετέφερε όλες τις γενικές προτάσεις του Υπουργείου για τους αγρότες , κάνοντας τους κατοίκους να νιώθουν σαν τους τσιφλικάδες  του Θεσσαλικού Κάμπου…


Μετά ήρθε η σειρά  των τοπικών παραγόντων…  Χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους  των βουλευτών μας. Σελίδες από τον κυβερνητικό, και να έχεις όρεξη να ακούς. Λιγότερα λόγια από τη αντιπολίτευση μια και οι κάτοικοι έδειχναν ξεκάθαρα ότι ήρθαν για να πουν και όχι να ακούσουν.


Ξεχώρισε η τοποθέτηση Κοτσακά. Όχι γιατί αναφέρθηκε ότι το ’96 ο ίδιος είχε καταθέσει σειρά προτάσεων για τον Κάμπο, αλλά γιατί παραδέχθηκε ότι πολλές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και φταίνε όλοι.


Πάντως το «ζουμί» ήταν ότι ο Κάμπος   είναι ένα στολίδι που πρέπει να το χαίρονται πρωτίστως οι κάτοικοι του και μετά όλοι οι άλλοι που …πρόσφατα τον ανακάλυψαν!!!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008