Αρχική Νέα Τοπικά Συνεδρίαση Νομαρχιακής Επιτροπής: Παράκαμψη Βροντάδου, εξωτερική προβλήτα Ψαρών, ανάδειξη Πύργου Πιτυούς

Συνεδρίαση Νομαρχιακής Επιτροπής: Παράκαμψη Βροντάδου, εξωτερική προβλήτα Ψαρών, ανάδειξη Πύργου Πιτυούς

10

 Συνεδρίασε στις 26/3/2008 με είκοσι θέματα στην ημερήσια διάταξη η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄, υπό το Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη.


Το θέμα της παράκαμψης του Βροντάδου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης. Ο Νομάρχης ενημέρωσε ότι μετά την απόρριψη των ενστάσεων πρέπει να γίνει επιλογή ανάμεσα στα τρία επικρατέστερα μελετητικά γραφεία, στα οποία θα ανατεθεί η διενέργεια προ-μελέτης για να εξεταστούν οι εναλλακτικοί τρόποι διέλευσης της παράκαμψης. Επίσης, εκτός ημερησίας διάταξης εγκρίθηκε το πρακτικό διαγωνισμού και έγινε η ανάθεση του έργου για την κατασκευή της νέας εξωτερικής προβλήτας των Ψαρών, η οποία μπορεί να προχωρήσει, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες στην παλαιά προβλήτα, με την οποία θα ενωθεί.


Η Επιτροπή ενέκρινε την επανάληψη διαγωνισμών που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των κινητοποιήσεων μηχανικών και εργοληπτών, όπως οι διαγωνισμοί για το έργο «Φωταγώγηση νότιας πλευράς Λαγκάδας» και «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Λιθί».


Στη συνέχεια, συζητήθηκαν δύο σημαντικά θέματα που αφορούν τη διαχείριση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συγκεκριμένα, η Νομαρχιακή Επιτροπή ενέκρινε δαπάνες για τη συντήρηση των Μουσειακών σκαφών που ανήκουν στη Ν.Α. Χίου. Ακόμη, σε επόμενο θέμα, εγκρίθηκε η ανάθεση του έργου «Ανάδειξη-προβολή της αποκατάστασης του Κάστρου – Πύργου Κοιν. Πιτυούς», που αφορά την υλοποίηση δράσεων προβολής για το έργο του Πύργου Πιτυούς που έχει ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες και θα δημιουργηθούν ενημερωτικά έντυπα και θα δημιουργηθεί μία μόνιμη έκθεση ιστορικού υλικού μέσα στον Πύργο. Τέλος, ενέκρινε το ποσό των 15.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των υποδομών μουσείου ΠΕΚΕΒ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ομηρούπολης.


Ακόμη, σε μία σειρά ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη έδωσε απάντηση η Νομ. Επιτροπή με την έγκριση μελετών και την ανάθεση έργων για: την Αντιμετώπιση προβλημάτων στην περιοχή των Σφαγείων, επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο προς τη Γεωργική Σχολή, στην επαρχιακή οδό Βερβεράτου – Δαφνώνα, την αποκατάσταση κατολισθήσεων στην περιοχή Παφυλίδας.Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου