Αρχική Πολιτισμός Αίθουσα Τεχνών “Καλλιόπη” στο Παγοποιείο: “Ανάμεσα τρεις θάλασσες…:

Αίθουσα Τεχνών “Καλλιόπη” στο Παγοποιείο: “Ανάμεσα τρεις θάλασσες…:

49

 ΘΕΜΑ : “Ανάμεσα τρεις θάλασσες…:
στα σταυροδρόμια της μουσικής μας παράδοσης»”


Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι)
Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι)
Σωκράτης Σινόπουλος
(πολίτικη και ποντιακή λύρα)
Μιχάλης Βούκουνας (κρουστά)
Σάκης Πιπίδης (κλαρίνο)
Μαρκέλλος Πούπαλος (ούτι, λαούτο)


ΠΟΤΕ: Πέμπτη 3 Απριλίου, 9:30μμ,


ΠΟΥ: Παγοποιείο, Χίος


ΕΙΣΟΔΟΣ 15 ευρώ (περιλαμβάνεται ένα ποτό) 

Την Πέμπτη 3 Απριλίου, στο Παγοποιείο, Η Αίθουσα Τεχνών «Καλλιόπη» οργανώνει την εκδήλωση «Ανάμεσα τρεις θάλασσες» ή αλλιώς «στα σταυροδρόμια της μουσικής μας παράδοσης» μια περιπλάνηση με μουσικές και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, τα νησιά του Αιγαίου, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τον Πόντο.

Τρεις από τους σημαντικότερους μελωδικούς εκπροσώπους του τόπου μας ανά τον κόσμο, οι: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη και ποντιακή λύρα) και τρεις εξαιρετικοί Χιώτες μουσικοί, οι Μιχάλης Βούκουνας (κρουστά), Σάκης Πιπίδης (κλαρίνο) και Μαρκέλλος Πούπαλος (ούτι, λαούτο), συνεπείς συνεχιστές της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μετά από δισκογραφικές συνεργασίες, συμπράττουν και επί σκηνής για μια βραδιά μελωδική και κεφάτη, μετατρέποντας το χώρο σε ένα στέκι για τους φίλους της μουσικής των παραλίων.


Έξη νέοι μουσικοί, άνθρωποί που με μεράκι και φροντίδα συγκεντρώνουν και καταγράφουν κάθε λογής παραδοσιακό τραγούδι του τόπου μας και σπουδαίοι οργανοπαίκτες, με ευαισθησία χειρίζονται τα παραπάνω όργανα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης κι ενθουσιασμό στους ακροατές.


Τραγούδια όπως ο «Κόνιαλης» από την Καππαδοκία, η «Γιωργίτσα» από την Ερυθραία, τα «σεράντα μήλα» από τον Πόντο ή η πολυτραγουδισμένη πατινάδα της Νάξου «περνοδιαβαίνω για να δώ» θα ακουστούν σε εκτέλεση πολύ πιστή στην αυθεντική.


Η εκδήλωση δανείστηκε τον τίτλο της, «Ανάμεσα τρεις θάλασσες», από ένα στίχο τραγουδιού που θα συναντήσει κανείς σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας και αναφέρεται στην κτίση της Κωνσταντινούπολης. Οι τρεις θάλασσες ο Βόσπορος, η Προποντίδα (θάλασσα του Μαρμαρά) και ο Εύξεινος Πόντος (Μαύρη Θάλασσα) είναι η αφετηρία του μουσικού αυτού ταξιδιού.


Ώρα έναρξης: 9:30μ.μ. Είσοδος: 15 ευρώ (περιλαμβάνει ένα ποτό)
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2710 27515, 6944680160