Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: Προσέξτε τους λαλάδες, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης

@νθότυπος: Προσέξτε τους λαλάδες, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης

14

 Συνεχίζει να απουσιάζει ο τίτλος στο πρώτο θέμα του Σύγχρονου Λόγου.
  

 Αφορμή μας δίνει όμως η έγχρωμη πρωτοσέλιδη εικόνα (φωτογραφία Ν. Χούλη), ενός μαθητή που τρέχει σε ένα χωράφι με λαλάδες κρατώντας στα χέρια του ένα ματσάκι, να επισημάνουμε την ανάγκη να προσεχτούν τα χωράφια στα οποία ακόμα ανθούν.
   Μας έλεγε έτσι ο –και- δικός μας φωτογράφος Κώστας Σταμούλης για την πρόταση που είχε γίνει παλαιότερα ώστε να νοικιάζει Δήμος ή Νομαρχία χωράφια με λαλάδες. Θα μπορούσαν έτσι να προστατεύονται από τους ίδιους τους αγρότες, που δεν θα αντιμετώπιζαν τις τουλίπες ως ζιζάνια. Το τελευταίο έχει το κακό πως είτε ραντίζονται οι λαλάδες, είτε γίνεται βαθύ όργωμα με αποτέλεσμα την εξαφάνιση τους.
   Δεν γνωρίσουμε ποιο θα ήταν το κόστος της ενοικίασης των χωραφιών, θα μπορούσαν όμως να αξιοποιηθούν ως τουριστικό προϊόν συνδεδεμένο με την περίοδο του Μαρτίου.
   Καταθέτουμε και πάλι την πρόταση, μήπως και σκεφτούμε σοβαρότερα το θέμα αφού δεν καταφέραμε να πετύχουμε την καλλιέργεια των λαλάδων στα πρότυπα των Ολλανδών.
  
  
    ΤΙΤΛΟΙ (31/3/2008)
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Πριν χάσουμε το «τρένο»
   ΑΛΗΘΕΙΑ: Το κτήριο θα κατεδαφιστεί
   Η ΠΡΟΟΔΟΣ: Άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού και θωράκισης λιμένος Χίου
   ΠΟΛΙΤΗΣ: Δεν θα υποκύψω σε νομικούς εκβιασμούς (σ.σ. για Π. Βρουλή)
   ΧΙΑΧΤΙΔΑ: Φεστιβάλ υψηλών προσδοκιών
  
  
   ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
   Κατεδάφιση
   «»… έχω ταχθεί υπέρ της κατεδάφισης και του δημοτικού κτηρίου της Λάδης καθώς και του Τελωνείου. Να δημιουργηθεί ένας ωραίος χώρος πρασίνου και μακάρι να μην κρύβει αλλά να αναδεικνύει περιμετρικά το Κάστρο μας».
   (Λεωνίδας Καρακούρος- Σύγχρονος Λόγος)
  
   «Κύριε Δήμαρχε, χωρίς πολλά λόγια προχώρα και ισοπέδωσέ το. Είναι γενναία και μεγάλη η απόφασή σας. Θα αλλάξει η εικόνα όλου του κέντρου της πόλης. Θα αναδειχθεί το κάστρο από αυτή τη μεριά, αλλά και το νεοκλασικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας».
   (Σαράντος Πιτσιλαδής, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)