Αρχική Νέα Τοπικά Απόφαση Νομάρχη για τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών- “κόβονται” Καλαμπόκα και Βαρβάσι

Απόφαση Νομάρχη για τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών- “κόβονται” Καλαμπόκα και Βαρβάσι

16


Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ν.Α. Χίου ενημερώνει ότι σύμφωνα με την Α.Π. 1980/28.03.2008 απόφαση του Νομάρχη Χίου τροποποιούνται οι ακόλουθες υπεραστικές γραμμές λεωφορείων.

Δυστυχώς στο σχετικό δελτίο τύπου δεν αναφέρεται το σκεπτικό αυτής της αλλαγής καθώς και πως θα εξυπηρετούνται οι περιοχές από όπου σήμερα δεν περνούν τα λεωφορεία.
Στο φάκελλο επίσης που η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών κατέθεσε στο Νομάρχη για να πάρει την εν λόγω απόφαση, θα πρέπει λογικά να υπάρχουν και ορισμένα στατιστικά στοιχεία που να επιβάλουν την νέκρωση της γραμμής στις οδούς Καλαμπόκα και Βερίτη.

Εν αναμονή αυτών των απαντήσεων δημοσιεύουμε τις αλλαγές: 

Τροποποιούνται οι υφιστάμενες υπεραστικές γραμμές Καλαμωτής – Πυργίου, Θολοποταμίου – Πυργίου – Μεστών, Θολοποταμίου – Διδύμας, Αγίας Φωτεινής για όλα τα δρομολόγιά τους ως εξής: Αφετηρία, Λεωφόρος Αιγαίου, οδός Κοκκάλη, οδός Σταύρου Λιβανού, Λεωφόρος Ενώσεως, οδός Χίου – Μεστών. Για το τροποποιημένο τμήμα αυτών των υπεραστικών γραμμών καθορίζουμε στάσεις ως εξής: οδός Κοκκάλη στο ύψος της συμβολής με οδό Χανδρή, Λεωφόρο Ενώσεως στο ύψος της συμβολής με οδό αερ. Ροδοκανάκη, Αεροδρόμιο.
Τροποποιείται η υφιστάμενη γραμμή Αγ. Γεωργίου – Ελάτας – Λιθίου για όλα τα δρομολόγια ως εξής: Αφετηρία, Λεωφόρος Αιγαίου, οδός Κοκκάλη, οδός Σταύρου Λιβανού, Λεωφόρο Ενώσεως, οδός Αερ. Ροδοκανάκη. Για το τροποποιημένο τμήμα αυτών των υπεραστικών γραμμών καθορίζουμε στάσεις ως εξής: οδός Κοκκάλη στο ύψος της συμβολής με οδό Χανδρή, Λεωφόρο Ενώσεως στο ύψος της συμβολής με οδό αερ. Ροδοκανάκη, Αεροδρόμιο.
Τα λοιπά τμήματα των γραμμών ως και οι στάσεις σε αυτά παραμένουν ως έχουν.
Τα δρομολόγια υπεραστικού ΚΤΕΛ εξυπηρέτησης μαθητών Δευτ/βαθμιας εκπαίδευσης (κατόπιν συμβάσεων με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Χίου) με κατεύθυνση προς Νοτιόχωρα και Άγ. Γεώργιο – Ελάτα – Λιθί, θα εκτελούν τη διαδρομή: Αφετηρία, Λεωφόρος Αιγαίου, οδός Κοκκάλη, οδός Σταύρου Λιβανού, Λεωφόρο Ενώσεως, οδός αερ. Ροδοκανάκη και υπόλοιπο διαδρομής ως ίσχυε πριν τις τροποποιήσεις της 5236/09-09-07 απόφασης μας.
Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου