Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απάντηση Κυβέρνησης σε Ελπ. Τσουρή για επιδοτούμενο αεροπορικό δρομολόγιο Χίος- Θεσσαλονίκη

Απάντηση Κυβέρνησης σε Ελπ. Τσουρή για επιδοτούμενο αεροπορικό δρομολόγιο Χίος- Θεσσαλονίκη

5

ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Δελτίο Τύπου


Χίος, 1 Απριλίου 2008


Μεταφέροντας το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης του νησιού με τη Βόρεια Ελλάδα, με παράλληλη  προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή ζήτησε τη θέση της Κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της επιδοτούμενης γραμμής των Ολυμπιακών Αερογραμμών στο δρομολόγιο Χίος – Θεσσαλονίκη.


Η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών αποκαλύπτει την πλήρη έλλειψη σχεδιασμού. Το αρμόδιο Υπουργείο δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε δέσμευση σχετική με την επιδοτούμενη γραμμή, αρκούμενο ….. στην απαρίθμηση των εκτελούμενων πτήσεων! Ενώ, η τοπική κοινωνία έχει επανειλημμένα εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την ελλιπή σύνδεση του Νομού με τη Βόρεια Ελλάδα – και αεροπορικώς -, το Υπουργείο, αρκείται στην αόριστη επισήμανση ότι: «εφόσον διαπιστωθεί ότι η εξυπηρέτηση της τοπικής ζήτησης δεν είναι επαρκής, μπορεί να εξετασθεί τυχόν αναμόρφωση του επιπέδου των απαιτούμενων υπηρεσιών».


Είναι προφανές ότι θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να υποβάλλουν τεκμηριωμένο αίτημα αύξησης των δρομολογίων και των προσφερόμενων για το Νομό μας, θέσεων, προκειμένου οι αρμόδιοι να ….. διαπιστώσουν ότι απαιτείται η κάλυψη υπαρκτών αναγκών.