Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία – καταγγελία: Πολίτες για τα δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής

Διαμαρτυρία – καταγγελία: Πολίτες για τα δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής

5

 30 Μαρτίου 2008


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε την στάση της Πολιτείας να φιμώσει με βίαιο τρόπο την ειρηνική διαμαρτυρία εκ μέρους πολιτών και εκπροσώπων οργανώσεων κατά την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, σήμερα και ώρα 3 μ.μ., ενάντια στην εγκληματική πολιτική της Κίνας εις βάρος του λαού του Θιβέτ, του περιβάλλοντος, και των ζώων. Πριν ακόμα εκδηλωθεί οποιαδήποτε κίνηση διαμαρτυρίας, οι προτιθέμενοι να διαμαρτυρηθούν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, χωρίς τους να δοθεί καμιά εξήγηση εκ μέρους των οργάνων, υπό το πρόσχημα της εξακρίβωσης των στοιχείων τους.
Όταν σε παγκόσμια κλίματα εκδηλώνεται ελεύθερα η κατακραυγή εις βάρος της Κίνας, η Ελλάδα είναι η μόνη «δημοκρατική» χώρα, η οποία την φιμώνει με καταστολή. Από τη δική μας πλευρά δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Θεωρούμε ότι η Ελλάδα είχε μια ευκαιρία να δώσει μάθημα δημοκρατικής συνείδησης, αρνούμενη να παραδώσει την ολυμπιακή φλόγα στην χώρα που συγκεντρώνει την παγκόσμια κατακραυγή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την ανατριχιαστική βία εις βάρος των ζώων. Θεωρούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 παρωδία.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ