Αρχική Νέα Τοπικά Τα μαζεύει ο ΟΕΚ για Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού

Τα μαζεύει ο ΟΕΚ για Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού

8


 

  Φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα από τη Χίο η διοίκηση του ΟΕΚ, όπου σύσσωμος ο τύπος και οι τοπικοί φορείς καυτηρίασαν την αλλαγή στάσης του Οργανισμού σε ότι αφορά τις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου.
   Εντός της εβδομάδας αναμένεται συνάντηση του βουλευτή Χίου της ΝΔ Γιάννη Κοσμίδη με τον Πρόεδρο του ΟΕΚ Αντώνη Σελλιανάκη αλλά και του υφυπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλο.
   Ήδη έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κοσμίδη με τους προαναφερόμενους, όπου ειδικά προς το νέο πρόεδρο του ΟΕΚ έγινε σχετική ενημέρωση για το θέμα.
   Το επίμαχο σημείο είναι αυτό για τους 25 δικαιούχους του ΟΕΚ που κατέχουν οικία στις Λαϊκές Πολυκατοικίες, σημείωσε ο κ. Κοσμίδης. Ο ΟΕΚ συνεχίζει να περιμένει την προσφορά γης, κατά προτίμηση δημόσιας έκτασης, όπου θα μπορούσαν να γίνουν νέες κατοικίες. Η πρόταση είναι να υπάρξει προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΟΕΚ, υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης ώστε μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου να γίνει ο νέος οικισμός από τον ΟΕΚ για τους 123 συνολικά δικαιούχους. Σε αντάλλαγμα, μας είπε ο Χιώτης βουλευτής, ο ΟΕΚ θέλει να πάρει το σημερινό οικόπεδο στο Βαρβάσι όπου και θα αναπτύξει άλλο στεγαστικό του πρόγραμμα.
   Μένει να δούμε αν οι τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις προς τον κ. Κοσμίδη γίνουν πραγματικότητα και ο Πρόεδρος του ΟΕΚ πάρει πίσω τα όσα ανέφερε στην επιστολή του προς τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 2/4/2008 (dimokratiki.org)