Αρχική Νέα Τοπικά Βάναυση επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου στη Μυτιλήνη

Βάναυση επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου στη Μυτιλήνη

24

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει και καταδικάζει την βάναυση, απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης, η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Αρχιπέλαγος» Μαρία Χατζηγεωργίου και ο εικονολήπτης που την συνόδευε σε ρεπορτάζ.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά την παρέμβαση, σήμερα κιόλας, κάθε αρμόδιας αρχής ώστε να διερευνηθεί σε βάθος το απαράδεκτο αυτό συμβάν και να καταλογισθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.


Με νωπές ακόμα τις εικόνες της επίθεσης εις βάρος της συναδέλφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, οι οποίες συγκλόνισαν το πανελλήνιο, και ενώ η συνάδελφος εξακολουθεί να δίνει την μεγάλη μάχη της αποκατάστασης της υγείας της, μια ακόμα αναίτια και βάναυση επίθεση σε βάρος συναδέλφου επαναφέρει το ζήτημα των συνθηκών υπό τις οποίες καλούνται να ασκήσουν το λειτούργημα τους οι δημοσιογράφοι. Αντιμέτωποι, πολλές φορές, με αυτοαναγορευόμενους «ράμπο» που θεωρούν ότι οι λειτουργοί της ενημέρωσης συνιστούν απειλή ή παράγοντες διασάλευσης της τάξης!


Το απαράδεκτο συμβάν συνέβη στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης, τη στιγμή που συγγενής ασθενούς παραχωρούσε συνέντευξη στην συνάδελφο Μαρία Χατζηγεωργίου. Μαινόμενος ο υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι, μόλις αντελήφθη το γεγονός, εξαπέλυσε αρχικά φραστική επίθεση εναντίον της συναδέλφου και του εικονολήπτη, την απώθησε βίαια, υβρίζοντας της και εκδιώκοντας την από τον χώρο.


Σε μια χώρα που θέλει να διατείνεται ότι σέβεται την ελευθερία του Τύπου, την έχει κατοχυρώσει συνταγματικά και την προασπίζει έναντι οιασδήποτε απειλής, περιστατικά όπως αυτό της Μυτιλήνης κλονίζουν την βεβαιότητα ότι οι δημοσιογράφοι είναι ελεύθεροι να ασκούν το λειτούργημα τους, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη και ελέγχοντας την εξουσία, χωρίς κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.


Επειδή η χειροδικία σε βάρος δημοσιογράφου, όπως και σε βάρος οποιουδήποτε άλλου εργαζόμενου, συνιστά βαριά προσβολή των ατομικών μας ελευθεριών και της ανθρώπινης προσωπικότητας:


– Καλούμε σήμερα κιόλας τον Διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Σταύρο Ψαρόπουλο να ελέγξει την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας.


– Καλούμε επίσης τις εισαγγελικές αρχές της Μυτιλήνης να διερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να παρέμβουν, προστατεύοντας τους δημοσιογράφους από ανοίκειες συμπεριφορές. Τις οποίες, μόλις στο πρόσφατο παρελθόν, με την περίπτωση της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας πλήρωσε με βαρύτατο τίμημα και οδυνηρά αποτελέσματα.


– Καλούμε επίσης την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ελέγξει τους όρους ανάθεσης της ευθύνης φύλαξης του νοσοκομείου Μυτιλήνης στην συγκεκριμένη εταιρεία, αφ΄ης στιγμής εγείρονται ζητήματα για τον βαθμό εκπαίδευσης του προσωπικού της.


– Καλούμε τέλος τις αδελφές Ενώσεις Συντακτών να καταδικάσουν το περιστατικό.