Αρχική Νέα Τοπικά Αναστολή της κατεδάφισης του κτιρίου της οδού Λάδης- Αισθητικές & αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις...

Αναστολή της κατεδάφισης του κτιρίου της οδού Λάδης- Αισθητικές & αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις θα προτείνει η «Ανθρώπινη Πόλη»

5


 Προσωρινή αναστολή της κατεδάφισης του δημοτικού κτιρίου της οδού Λάδης εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ύστερα από σχετική προσφυγή του συνδυασμού του Μάρκου Μεννή «Ανθρώπινη πόλη».
     «Επιλέξαμε αντί της προσφυγής στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας την προσφυγή στα δικαστήρια για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την κατεδάφιση του κτηρίου», μας δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Συριώδης.
     Το δικαστήριο σε πρώτο στάδιο θα αποφασίσει αν χρειάζεται να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου (το να κατεδαφιστεί δηλαδή το κτίριο), μέχρι να εκδικαστεί η ακύρωση της κατεδάφισης που ζητά η παράταξη Μεννή
     Επικαλούμαστε λόγους δημοτικού συμφέροντος ενώ έχουμε μια σειρά επιχειρημάτων, σημείωσε ο κ. Συριώδης.     Η «Ανθρώπινη Πόλη» δεν θα μείνει όμως μόνο στην προσφυγή. Πιστεύει πως το επόμενο 10ήμερο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει το σχέδιο της με αρχιτεκτονικές και αισθητικές παρεμβάσεις για το κτήριο της οδού Λάδης. Έτσι ώστε το σημερινό «έκτρωμα» να αποκτήσει πραγματικά άλλη όψη, όπως έγινε για παράδειγμα με το κτήριο του ΟΤΕ, σημειώνουν τα στελέχη της παράταξης.
     «Υπάρχει εναλλακτική λύση αξιοποίησης του κτηρίου. Και τέλος πάντων θα μπορούσε σε αυτό το στάδιο να το αξιοποιήσει ο Δήμος και τα χρήματα που θα εισπράττει από τα ενοίκια να διατίθενται για πράσινο», σημείωσε ο κ. Συριώδης.
     Το σίγουρο είναι ότι το χρόνο της αναστολής η Δημοτική Αρχή μπορεί να σκεφτεί με περισσότερη ψυχραιμία τις εναλλακτικές προτάσεις ή να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς φαντάζεται την περιοχή του Κάστρου.