Αρχική Νέα Τοπικά Eθιμοτυπική επίσκεψη, στο Δήμαρχο Χίου κ. Παντελή Βουρλή, αντιπροσωπείας του ...

Eθιμοτυπική επίσκεψη, στο Δήμαρχο Χίου κ. Παντελή Βουρλή, αντιπροσωπείας του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Χανίων

40


 Ομάδα μαθητών από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Χανίων- Κρήτης, πραγματοποιήσαμε 5ήμερη εκδρομή στη Μυροβόλο Χίο από 27 έως 31 Μαρτίου, στη διάρκεια της οποίας  επισκεφθήκαμε .μεταξύ άλλων την  Δασκαλόπετρα, την Νέα Μονή, τον Ανάβατο, τα Αυγώνυμα, την Βολισσό, την Αγία Μαρκέλλα, τα Λημνιά, τα Αρμόλια, το Πιργί, τα Μεστά, τα Μαύρα Βόλια, τον Καρφά , αρκετά μαστιχοχώρια κ.α. μένοντας κυριολεχτικά εντυπωσιασμένοι τόσο από το φυσικό όσο και από το ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά δομημένο περιβάλλον. Την τελευταία ημέρα αφού περιηγηθήκαμε την πόλη της Χίου, επισκεπτόμενοι το Κάστρο, την Βιβλιοθήκη Κοραή, το Ομήρειο πνευματικό κέντρο, τα διάφορα Μουσεία, κ.λ.π.,  πραγματοποιήσαμε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χίου κ. Παντελή Βουρλή,  μεταφέροντας του  το χαιρετισμό και τα δώρα του Δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, ενημερώνοντας τον παράλληλα και για την λειτουργία του Α.Λ.Π. Ο κ. Παντελής  Βουρλής ανταπέδωσε με ανάλογα δώρα αλλά και ευχές για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο Δήμων με πολιτιστικές και άλλες συνεργασίες ενώ προσκάλεσε στη Χίο τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Κ. Βιρβιδάκη.

Ως υπεύθυνη διοργάνωσης και λειτουργίας του Α.Λ.Π. θέλω να ευχαριστήσω δημόσια για την θερμή τους υποδοχή και φιλοξενία τόσο τον Δήμαρχο κ. Παντελή Βουρλή και τους συνεργάτες του, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της εκδρομής μας και πιο συγκεκριμένα:  Τον κ. Δημήτρη Παπαληό, πρώην Δήμαρχο Ομηρούπολης,  την κ. Λίτσα Λύκου, Νομαρχιακή Σύμβουλο, πρόεδρο της Νομαρχιακής επιτροπής τουριστικής προβολής Ν. Χίου και προϊσταμένη του γραφείου τουρισμού Δήμου Χίου, την κ. Μαρία Χρονοπούλου σύμβουλο του Δημάρχου Χίου, τον κ. Κώστα Μπολά από το «Kanaris tours» που είχε την ευθύνη των μετακινήσεων μας με τον άψογο οδηγό και ξεναγό μας  Νίκo, την διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου «Αίπος», για την μοναδική εμπειρία της παραμονής μας, καθώς και όλους τους Χιώτες επαγγελματίες για τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες.


Από την Χίο φύγαμε όλοι με τις καλύτερες των εντυπώσεων και από τον τόπο και από τους ανθρώπους του, προσδοκώντας σύντομα να επιστρέψουμε για να δούμε  και όσα παραλείψαμε τα οποία είναι σίγουρα πολλά.


 Ελένη Βουγιούκαλου.