Αρχική Νέα Τοπικά Ελπίδα Τσουρή: επίσκεψη στη μονάδα Τεχνητού νεφρού

Ελπίδα Τσουρή: επίσκεψη στη μονάδα Τεχνητού νεφρού

9

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο Νοσοκομείο Χίου, επισκέφθηκε την Παρασκευή, 5 Απριλίου, η βουλευτής Νομού Χίου, Ελπίδα Τσουρή, προκειμένου να ενημερωθεί, για τα προβλήματα, τα οποία έχουν ανακύψει στη λειτουργία της, λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.


Η βουλευτής συνομίλησε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς, καθώς και το Διοικητή του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά και τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
«Προς την κατεύθυνση αυτήν προτίθεμαι να συμβάλλω, αλλά είναι απαράδεκτο το θέμα να εκκρεμεί επί τρείς μήνες – με αναφορά της προϊσταμένης -, να προηγείται δυναμική παρέμβαση ασθενούς, του κ. Καραγιώργη, προς το Υπουργείο, και μόνο τότε και την τελευταία στιγμή να αναζητούνται λύσεις», υπογράμμισε η κυρία Τσουρή.


Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Διοικητή, το θέμα θα αντιμετωπιστεί με αποσπάσεις και με πρόσληψη εποχικού προσωπικού και αφού προηγηθεί η σχετική εκπαίδευση.
Η βουλευτής επεσήμανε ότι πρόκειται για προσωρινά μέτρα, τα οποία δεν λύνουν το πρόβλημα και πρέπει άμεσα να προχωρήσει η προκήρυξη θέσεων, σύμφωνα με το νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου. Για το θέμα αυτό θα ζητηθεί άμεσα από τη βουλευτή, μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η θέση της Κυβέρνησης.Από το γραφείο τύπου