Αρχική Νέα Τοπικά Πρόταση Καλογεράκη για Λύκειο στο βόρειο τμήμα της πόλης

Πρόταση Καλογεράκη για Λύκειο στο βόρειο τμήμα της πόλης

10

“Κέντρισε” τη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας η πρόταση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παύλου Καλογεράκη, για το λύκειο στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Ο κ. Καλογεράκης, σαφέστατα πιεσμένος ως διευθυντής της δευτεροβάθμιας από τους αγώνες της Επιτροπής που με ισχυρό όπλο τις 2.500 υπογραφές τονίζει την αναγκαιότητα του εν λόγω λυκείου, προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση ανταλλαγής κτηρίων με το Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα πρότεινε όταν φύγει το ΤΕΕ από την οδό Μιχάλων, να δοθεί αυτό το κτίριο στο Πανεπιστήμιο, ώστε να στεγαστούν εκεί κοντά του οι Υπηρεσίες τους και ως αντάλλαγμα το Πανεπιστήμιο να παραδώσει κάποιο χώρο γύρω στα 3,5 χιλ τετραγωνικά στα Βόρεια της πόλης, ώστε να δημιουργηθεί σχολείο και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών της βόρειας πλευράς.

Η πρόταση μπορεί να ακούγεται θετικά, αλλά με μια δεύτερη ματιά φαίνεται πως πρέπει να λυθούν και γραφειοκρατικά ζητήματα.
Επίσης θεωρείται δεδομένο ότι προηγείται στην κατασκευή το νέο κτήριο του ΤΕΕ (που έχει κολλήσει στο να βρεθεί οικόπεδο!) όταν η Επιτροπή ζητά να προηγηθεί το λύκειο στο βόρειο τμήμα της πόλης από την ώρα που θα εξασφαλιστεί χώρος!