Αρχική Νέα Τοπικά Που οδηγεί αυτός ο δρόμος; Παντελής έλλειψη πινακίδων στον περιφερειακό της πόλης

Που οδηγεί αυτός ο δρόμος; Παντελής έλλειψη πινακίδων στον περιφερειακό της πόλης

49

 Τμήμα- τμήμα προχωρά ο περιφερειακός δρόμος της πόλης και ήδη χρησιμοποιείται από δεκάδες εποχούμενους καθημερινά. Αλίμονο όμως αν είσαι… ξένος σε αυτό το νησί. Θα διαπιστώσει κανείς ότι δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το που οδηγεί αυτός ο δρόμος.
   Η ανυπαρξία ενημερωτικών και ρυθμιστικών πινακίδων για όποιον αποφασίσει από το Βαρβάσι (ή το στρατόπεδο Γκιάλα) να ακολουθήσει τον περιφερειακό είναι χαρακτηριστική.
Το ίδιο σκηνικό υπάρχει και για τους εποχούμενους που κινούνται στην αντίθετη διαδρομή. Κατεβαίνοντας από τις Καρυές, όποιος στρίψει δεξιά πριν το εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου ακολουθεί έναν δρόμο αρκετά καλό αλλά που είναι άγνωστο που καταλήγει!
  

 

Φθάνοντας έτσι στο γεφύρι του Παρθένη (στα ΣΟΑ) απουσιάζει η ενημερωτική πινακίδα για το που οδηγεί η δεξιά ή η αριστερή αντίστοιχα κατεύθυνση.
   Αν προσανατολιστεί κανείς και ακολουθήσει τη δεξιά διαδρομή για να απομακρυνθεί από την πόλη, λίγο αργότερα θα αναζητά τη βοήθεια του… περαστικού (όπως σε γνωστό τηλεπαιχνίδι) ώστε να ξέρει ποια κατεύθυνση οδηγεί προς αεροδρόμιο, τον τουριστικό Καρφά και νοτιόχωρα!   Παρόμοιο πρόβλημα έχουν και όσοι αποφασίσουν να στρίψουν στο Βαρβάσι για να πάρουν τον περιφερειακό της πόλης, αποφεύγοντας το κέντρο.
  
   Καμιά πινακίδα!
   Αποκορύφωμα αυτής της αταξίας (αν θεωρήσουμε ότι ο περιφερειακός δεν έχει ολοκληρωθεί και για αυτό Δήμος ή Νομαρχία (μέσω του ΕΥΟΔΟΥ) δεν αναλαμβάνουν τη σηματοδότηση) είναι το γεγονός ότι ακόμα και στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στη διασταύρωση έξω από τη Νομαρχία δεν υπάρχει καμιά πινακίδα για να ενημερώνει τους εποχούμενους προς τα πού πηγαίνουν!   Είναι καθαρά θέμα ένστικτου αν θα βρεθεί κανείς στο λιμάνι ή στην οδό Απλωταριάς όταν φτάνει στο τέρμα της οδού Πολυτεχνείου.
   Και δυστυχώς παρόμοια παραδείγματα μπορούν να δοθούν και για άλλα σημεία της πόλης.
  
   Το λέει η Επιτροπή Φορέων
   Είναι ιδιαίτερα επίκαιρη έτσι η πρόταση της Επιτροπής Φορέων και πολιτών υπέρ του ενάλιου χαρακτήρα του Κάστρου, πως «η μόνη υπάρχουσα λύση για την αποσυμφόρηση του λιμανιού και των δρόμων του κέντρου της πόλης που ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί προσωρινός χωματόδρομος έξω από το Κάστρο ούτε  νέα  έργα αλλά μόνο τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων για την κυκλοφορία…».
   Με δεδομένο δε ότι ο ΕΥΟΔΟΣ ανακοινώνει ότι μεταξύ των εργασιών κατά το μήνα Μάρτιο είναι και η «τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στο Βροντάδο», πότε αλήθεια θα πράξει το ίδιο και στο μεγαλύτερο οδικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στο νησί;
   Αλήθεια πότε και τι περιμένουν οι αρμόδιοι έτσι ώστε να γίνει «ορατός» ο περιφερειακός δρόμος της πόλης;
   Μήπως φοβόμαστε ότι μπορεί να λυθεί το κυκλοφοριακό της πόλης, χωρίς… μεγάλα έργα;
  
   του Θοδωρή Πυλιώτη- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 8/4/2008 (dimokratiki.org)