Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Tριπλή επιτυχία για το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου...

Tριπλή επιτυχία για το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Συνέδριο του ΙΑΜΕ (International Association of Maritime Economists)

3


 Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σημείωσε τριπλή επιτυχία στο Διεθνές Συνέδριο του ΙΑΜΕ  (International Association of Maritime Economists), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Dalian της Κίνας από 2 έως 4 Απριλίου 2008.  Η επιτυχία αυτή αντανακλά και στην ελληνική κοινότητα ναυτιλιακών οικονομολόγων.

Το βραβείο της καλύτερης ερευνητικής εργασίας απονεμήθηκε στον κ. Θάνο Πάλλη, Επ. Καθηγητή του Τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας με συμμετέχοντες τους Καθηγητές Τ. Νοtteboom και P. De Langen, από τα Πανεπιστήμια της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ αντιστοίχως.


H βραβευθείσα επιστημονική εργασία είχε ως θέμα τις διαδικασίες παραχώρησης τερματικών σταθμών λιμένων και τον βαθμό που τα χαρακτηριστικά των διαδικασιών αυτών συμβάλλουν στην υφιστάμενη συγκέντρωση της λιμενικής αγοράς. 


 Στο ίδιο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ). Δύο Έλληνες ναυτιλιακοί οικονομολόγοι μέλη της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος και καθηγητές του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκλέχθηκαν στο νέο 15μελές Συμβούλιο του ΙΑΜΕ (International Association of Maritime Economists).  Πρόκειται για τους κα Ελένη Θανοπούλου και κ. Θάνο Πάλλη.


H κα Ελένη Θανοπούλου είναι Επ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ειδικεύεται σε θέματα οργάνωσης και οικονομικής της ναυτιλίας και των θαλάσσιων μεταφορικών συστημάτων.


Ο κ. Θάνος Πάλλης είναι Επ. Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκών πολιτικών θαλάσσιων μεταφορών και την οικονομική, πολιτική και διοίκηση των λιμένων και των συστημάτων θαλάσσιων μεταφορών.


Ο κ. Θ. Πάλλης διατελεί Γραμματέας της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας (ΕΝΟΕ).