Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΤΕ

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΤΕ

11

 Σχετικά με την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΤΕ, ο Δ. Στρατούλης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:


Σε μια στιγμή που:
* η κυβέρνηση προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς στο ξεπούλημα του ΟΤΕ στη γερμανική Ντόιτσε Τελεκομ,
* ο Διοικητής του ΟΤΕ, κ. Βουρλούμης, καλεί τους εργαζόμενους σε ανοιχτή απεργοσπασία, προσφεύγει στα δικαστήρια για να κηρύξουν τις απεργίες τους παράνομες και καταχρηστικές και ισχυρίζεται ότι δεν συζητά με απεργούς,
* οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ βρίσκονταν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, αποφασισμένες από τη Διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ,
οι συνδικαλιστές, μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην ΟΜΕ-ΟΤΕ από κοινού αναστέλλουν τις υπό εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις πολιτικές της  κυβέρνησης της Ν.Δ. που, ξεπουλώντας τον ΟΤΕ, εκποιεί ουσιαστικά το ίδιο το μέλλον της χώρας, αλλά και για τις υποκριτικές αντιπολιτευτικές κορώνες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, όταν οι δικές του κυβερνήσεις είχαν ήδη εκχωρήσει το 66% των μετοχών του σε ιδιώτες.
Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να πάρουν στα δικά τους χέρια τον αγώνα για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, για την επανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα του και την ανάπτυξή του προς όφελος του λαού και της χώρας.


To Γραφείο Τύπου