Αρχική Νέα Τοπικά Λείπει η πολιτική βούληση για ελεύθερα πεζοδρόμια- Δραματική αναγνώριση από τον υπεύθυνο...

Λείπει η πολιτική βούληση για ελεύθερα πεζοδρόμια- Δραματική αναγνώριση από τον υπεύθυνο δημ. σύμβουλο για τη Δημοτ. Αστυνομία Δήμου Χίου

7

 Εικόνα πρώτη:
Δύο δημοτικοί αστυνομικοί μπροστά στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο ενημερώνουν δημότη πως αν δεν απομακρύνει εντός 10λεπτου το όχημά του από τις συγκεκριμένες θέσεις, είναι υποχρεωμένοι να του κόψουν πρόστιμο. Στο ακριβώς απέναντι πεζοδρόμιο, έξω από νεοσύστατη τράπεζα δεν κόβεται κλήση στο αυτοκίνητο που έχει καταλάβει το πεζοδρόμιο…
Εικόνα δεύτερη:
Δυάδες δημοτικών αστυνομικών κάνουν το γύρω της πλατείας κόβοντας κλήσεις σε όσους δεν έχουν προμηθευτεί την κάρτα στάθμευσης. Την ίδια ώρα η ταλαιπωρημένη οδός Αλατίου σφύζει από κίνηση μιας και αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές του δρόμου (παρά την ύπαρξη απαγορευτικής πινακίδας για μονούς και ζυγούς μήνες) αφήνοντας μια λωρίδα κίνησης προς και από το χώρο στάθμευσης του Κολεγίου. Και όμως στις υποχρεώσεις και δικαιοδοσίες της Δημοτικής Αστυνομίας είναι και αυτά τα παραπτώματα, που αν ελέγχονταν θα έκαναν καλύτερη την κίνηση στην πόλη και προσβάσιμα τα πεζοδρόμια για όλους.
Λόγω έλλειψης παιδείας αλλά και αδυναμίας πολιτικής βούλησης, όπως παραδέχεται ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για τη Δημοτική Αστυνομία Λεωνίδας Ροδίτης κάνουν την πόλη αβίωτη κυρίως για τους πεζούς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και για τους εποχούμενους…
Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Χίου ο κ. Βρουλής απαντώντας σε ερώτησή μας διαβεβαίωσε ότι από το προσεχές καλοκαίρι η Δημοτική Αστυνομία θα λειτουργεί σωστά, θα πραγματοποιεί τους απαιτούμενους ελέγχους και τα πεζοδρόμια θα είναι πλέον ελεύθερα!
Δεν ξέρουμε τι μπορεί να αλλάξει μέχρι τότε. Αυτό όμως που κατηγορηματικά  μας δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία, Λεωνίδας Ροδίτης είναι πως σήμερα δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. «Αν ξεκινήσουμε να καταγράφουμε όλες αυτές τις παρανομίες που μας αναφέρεται θα χρειαστούμε καθημερινώς πολλά μπλοκάκια», μας λέει με εφοπλιστική ειλικρίνεια ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, που αδυνατεί να κυνηγήσει παραβάτες.
Το γεγονός αυτό μαζί με την ελλιπή κουλτούρα για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε θέματα προσβασιμότητας, κάνει ακόμα πιο ζοφερή την κατάσταση στην πόλη και εκρηκτικό το μίγμα αν προσθέσουμε τις κακοτεχνίες που υπάρχουν σε δρόμους και πεζοδρόμια.
«Είχα συνάντηση με το νέο αστυνομικό διευθυντή κ. Παναγιώτη Χατζέλη, από τον οποίο ζήτησα να υπάρξει βοήθεια προς την δημοτική αστυνομία», σημειώνει ο κ. Ροδίτης που ομολογουμένως τον στενοχωρεί η παρούσα εικόνα. Η Αστυνομική Διεύθυνση συμφώνησε μάλιστα να ενισχύσει τις περιπολίες των δημοτικών αστυνομικών με την παρουσία και οργάνου της τάξης, έτσι ώστε τα μικρά συνεργεία να λειτουργήσουν περισσότερο αποτελεσματικά. Και αυτό γιατί εκτός του ότι οι νεαροί δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν να μάθουν από τους συναδέλφους τους της ΕΛΑΣ, παράλληλα πιστεύεται ότι θα μειωθούν οι πολιτικές παρεμβάσεις για σβήσιμο κλήσεων!
 «Δυστυχώς ο Δημοτικός Αστυνομικός δεν έχει περάσει στη συνείδηση του Χιώτη ότι είναι για βοήθεια, για την εξυπηρέτηση του πολίτη» μας λέει ο κ. Ροδίτης συμφωνώντας όμως μαζί μας ότι σε αυτό φταίει και ο… αέρας της εξουσίας που εκπέμπουν τα δημοτικά όργανα τάξης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (dimokratiki.org)