Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Ελεύθερα πεζοδρόμια: Ποιος θα μας εκπαιδεύσει;

Ελεύθερα πεζοδρόμια: Ποιος θα μας εκπαιδεύσει;

11

 Η έλλειψη παιδείας είναι φανερή ακόμα και σε χώρους που θα έπρεπε η προσβασιμότητα να φυλασσόταν σαν κόρη οφθαλμού και μιλάμε για το κτήριο που στεγάζεται το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ αλλά και το ΕΕΕΚ. Πάνω στη ράμπα και το πεζοδρόμιο που ακολουθεί όποιος θέλει παρκάρει σε καθημερινή βάση!
(Οσες φορές πήγαμε, είδαμε και… διαφορετικό αυτοκίνητο).
Στα ΕΛΤΑ δεν προλάβαμε να χειροκροτήσουμε τη δημιουργία ράμπας και την τοποθέτηση σχετικής πινακίδας και το ίδιο το αυτοκίνητο της υπηρεσίας μας διέψευσε.
Παρά τις διαβεβαιώσεις υπαλλήλου ότι σε λίγα λεπτά θα έφευγε, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα άτομα με αναπηρίες αλλά και όσοι έχουν κάποια κινητική δυσκολία (π.χ. μητέρα με παιδικό καροτσάκι) είναι ισότιμοι πολίτες.
Δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία να παρακαλέσει για να ελευθερωθεί η ράμπα, το πεζοδρόμιο… Σε αυτό τον τομέα χρειάζεται να δουλέψουν ακόμα περισσότερο και οι σύλλογοι ατόμων με Αναπηρίες. Και επειδή όπου δεν πίπτει ο λόγος, πίπτει… ράβδος, χρειάζεται η δημοτική αστυνομία να περιφρουρήσει τα δικαιώματα αυτών των συνανθρώπων μας, στην θέση των οποίων -φευ- αύριο μπορεί να είμαστε και εμείς!

 

του Θοδωρή Πυλιώτη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 7 Απριλίου 2008