Αρχική Απόψεις Aρθρα Σαράντος Πιτσιλαδής: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

Σαράντος Πιτσιλαδής: ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

9

 Χίος 10-4-2008
                                   ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ
 

… Όταν τη βλέπεις να χαμογελά σου φαίνεται πως όλα γύρω σου λάμπουν.
Νιώθεις πως εκείνη τη στιγμή θα σηκωθεί όρθια, θα ξαναπάρει στη στιγμή την κάμερά της, θα την κρεμάσει στο λαιμό και θα ορμήσει με φόρα να ψάξει για γεγονότα, να βρει την αλήθεια, να προβάλλει τα δίκαια και τα άδικα, αυτού του θλιβερού κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε.
 Όταν τη δεις να χαμογελά, αισθάνεσαι πως αυτή η κοπέλα κρύβει μέσα της τεράστιες δυνάμεις,  που δεν πρόκειται να τελειώσουν αν δεν ξαναγίνει καλά, για να περπατήσει, να αγκαλιάσει τους δικούς της, να φωνάξει για το κακό που της έκαναν, πριν δυο χρόνια ακριβώς, προσπαθώντας να καλύψει δημοσιογραφικά την πυρκαγιά της ΔΕΗ, στο Κοντάρι. Να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά της πολιτείας που άφησε να περάσει τόσος καιρός για να βρεθούν οι άγνωστοι – γνωστοί υπεύθυνοι της κατάστασής της, που τους αφήνουν ατιμώρητους να χαίρονται τα καλά της ζωής.
 Κι όταν το χαμόγελο της Αγγελικής φύγει από τα χείλη της και γυρίσεις στη σκληρή πραγματικότητα, ξανάρχεται στο μυαλό σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται, ακίνητη, αδύναμη να επικοινωνήσει με τους φίλους της.
Όταν βλέπεις τα παιδιά της να τρέχουν γύρω της, να τη χαϊδεύουν κι εκείνη να τους μιλά με τα βλέφαρά της, νιώθεις πόσο άδικος και σκληρός είναι ο κόσμος που ζούμε.
 Τότε πεισμώνεις και λες πως τέτοιους συνανθρώπους όπως η Αγγελική, που είναι σπάνιοι, που τους αδίκησε τόσο σκληρά η μοίρα, που έχασαν την υγεία τους αποδεικνύοντας  τα μεγάλα κενά του συστήματος υγείας στο νησί, δεν πρέπει κανείς μας να τους ξεχνά. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να εξαλειφθούν  οι αιτίες που την έκαναν να βρεθεί σ’ αυτή την κατάσταση.
Για να τη βλέπουμε να χαμογελά . Για να της δώσουμε δύναμη και κουράγιο, να παλέψει για να ξαναγίνει καλά.
Να γίνει λοιπόν η Χίος κέντρο του ΕΚΑΒ στο βόρειο Αιγαίο.
Να τοποθετηθεί μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο.
Να επανδρωθούν όλα τα κενά του Νοσοκομείου με ειδικευμένους γιατρούς και μόνιμους νοσηλευτές.
Να λειτουργήσει επιτέλους η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου.


                                                                                 Πιτσιλαδής Σαράντος