Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αντίθετο στην πρόταση Καλογεράκη το ΚΚΕ- Για ανταλλαγή Εμπορικής με Πανεπιστήμιο

Αντίθετο στην πρόταση Καλογεράκη το ΚΚΕ- Για ανταλλαγή Εμπορικής με Πανεπιστήμιο

9

 «Αποπροσανατολιστική και εκ του πονηρού, αφού οδηγεί στην αποδυνάμωση των προσπαθειών, όλων των φορέων του νόμου, να απαιτήσουν απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ:  «να δώσει τους αναγκαίους πόρους, για την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης στα Ταμπάκικα, Λυκείου στα Βόρεια της πόλης, Νηπιαγωγεία κλπ.»,. χαρακτηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ την πρόταση του Προϊστάμενου Β’θμιας Εκπαίδευσης  στη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας  της Ν.Α Χίου «για παραχώρηση της εμπορικής Σχολής  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αντάλλαγμα την ανέγερση με ευθύνη του, Λυκείου στο οικόπεδο των Ταμπάκικων».

Η σχετική ανακοίνωση όπου καταθέτονται και 2 προτάσεις έχει ως εξής:


     Μ’ αφορμή τη θέση του Προϊστάμενου Β’θμιας Εκπαίδευσης  στη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας  της Ν.Α Χίου «για παραχώρηση της εμπορικής Σχολής  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αντάλλαγμα την ανέγερση με ευθύνη του, Λυκείου στο οικόπεδο των Ταμπάκικων» έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
  Η πρόταση αυτή είναι εκ του αποπροσανατολιστική  και εκ του πονηρού, αφού οδηγεί στην αποδυνάμωση των προσπαθειών, όλων των φορέων του νόμου, να απαιτήσουν απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ:  «να δώσει τους αναγκαίους πόρους, για την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης στα Ταμπάκικα, Λυκείου στα Βόρεια της πόλης, Νηπ/γωγεία κλπ.»
  Η πολιτική των προσωρινών ή μεσοβέζικων λύσεων, μόνο σε δεινά έχει οδηγήσει την Εκπ/ση  στον τόπο. Επιτέλους, απαιτείται υπευθυνότητα και αξιοπιστία, γιατί αυτοί που πληρώνουν τις συνέπειες της αντιεκπαδευτικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων είναι τα παιδιά, οι γονείς και οι Εκπ/κοί.
   Ο Διευθυντής της Β’θμιας αν θέλει μπορεί να συμβάλλει λόγω και της θέσης του, ως προέδρου της. Βιβλιοθήκης Κοραή, στηρίζοντας  την πρόταση παραχώρησης των εγκαταστάσεων του 3ου Γυμνασίου στην παραπέρα ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης,, μιας και  τα σπάνια ντοκουμέντα και θησαυροί που διαθέτει σαπίζουν λόγω έλλειψης χώρων, σε μια προοπτική ανάδειξης και ανάπλασης της περιοχής με τα Ιστορικά και διατηρητέα κτήρια  (Βιβλιοθήκη Κοραή, Παρθεναγωγείο. Μητρόπολη, Σχολή της Χίου, Αστική Σχολή ) για τα οποία η Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει αναδεικνύοντας τα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά  τους στοιχεία.
  Στη δε Εμπορική σχολή ταυτόχρονα μπορεί να εγκατασταθεί, αφού υπάρχουν 38.000 τ.μ ,και το 3ο Γυμνάσιο Χίου μιας και δεκάδες μαθητές προέρχονται από γειτονικές πλησίον της Εμπορικής. Αυτό θα βοηθήσει και στη μείωση των κυκλοφοριακών επιβαρύνσεων του κέντρου.

                                                                                                    ΧΙΟΣ  9-4-2008
                                                                         Το γραφεΊο τύπου της Ν.Ε. ΧΙΟΥ του    ΚΚΕ