Αρχική Νέα Τοπικά Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου: Κάλεσμα την Τετάρτη στην Προκυμαία

Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου: Κάλεσμα την Τετάρτη στην Προκυμαία

13

 


Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ καλούν συνταξιούχους και εν ενεργεία ναυτικούς με τις οικογένειές τους, την Τετάρτη 16 Απρίλη και ώρα 6 μ.μ. στο λιμάνι της Χίου, στη θέση πρόσδεσης των ακτοπλοϊκών πλοίων, για να διαμαρτυρηθούμε και να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στις νέες προκλητικές αυξήσεις εισιτηρίων και ναύλων μεταφοράς οχημάτων και εμπορευμάτων.
  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- κάλεσμα:

 

Από το 2002, που άρχισε η εφαρμογή του καταστροφικού κανονισμού 3577/92 και του νόμου 2932/01 για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, οι ακτοπλόοι εφοπλιστές άρχισαν αυθαίρετα, προκλητικά και ανεξέλεγκτα να αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων και των ναύλων, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να είναι προβληματικές για πολλούς με αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.

Η ανυπαρξία συγκοινωνιών με τα βόρεια λιμάνια της χώρας -Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη – καθώς επίσης με Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, έχουν στερήσει το νησί από τουριστική και εμπορική κίνηση. Επειδή οι απαντήσεις του κ. Υπουργού Ε.Ν. κατά την επίσκεψή του στο νησί μας, ήταν τελείως απογοητευτικές, η Επιτροπή Αγώνα για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες απεφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενη το δικαίωμα όλων μας σε σύγχρονες, φτηνές, ασφαλείς και τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ καλούν συνταξιούχους και εν ενεργεία ναυτικούς με τις οικογένειές τους, την Τετάρτη 16 Απρίλη 2008, και ώρα 6 μ.μ. στο λιμάνι της Χίου, στη θέση πρόσδεσης των ακτοπλοϊκών πλοίων, για να διαμαρτυρηθούμε και να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στις νέες προκλητικές αυξήσεις εισιτηρίων και ναύλων μεταφοράς οχημάτων και εμπορευμάτων:
> Να καταγγείλουμε την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων δέκα χρόνων που επιτρέπει στους ακτοπλόους να λειτουργούν αυθαίρετα, σαν κράτος εν κράτει, και ανεξέλεγκτα να διαμορφώνουν τις τιμές των εισιτηρίων.
> Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην έκπτωση κατά 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, δικαίωμα που αμφισβητούν οι ακτοπλόοι, οι οποίοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για την κατάργησή του.
> Να απαιτήσουμε τη μείωση των απαράδεκτα υψηλών εισιτηρίων και ναύλων στο μισό.
> Να διαμαρτυρηθούμε και να πούμε όχι στην απαίτηση των ακτοπλόων, για νέα μείωση των οργανικών συνθέσεων ξεχνώντας την υποχρέωση που έχουν για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα.
> Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την προκλητικά φιλοεφοπλιστική και βαθιά αντιναυτεργατική πολιτική.

Ο συνεχής αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας σε σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες γίνεται μονόδρομος.
Όλοι την Τετάρτη 16 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ. στο λιμάνι για να διαδηλώσουμε την απόφασή μας ότι θα αγωνιστούμε για να μπορούμε να ζούμε στον τόπο μας.

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ