Αρχική Νέα Τοπικά Χρηματοδότηση για ΣΧΟΟΑΠ στο Δήμο Αγίου Μηνά- Γ. Παντελάρας: Δεν θα πειραχτεί...

Χρηματοδότηση για ΣΧΟΟΑΠ στο Δήμο Αγίου Μηνά- Γ. Παντελάρας: Δεν θα πειραχτεί κανένα κτίσμα

90

 

Ο πρώτος Δήμος στη Χίο και μεταξύ των 8 πρώτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι ο Δήμος Αγίου Μηνά που εντάχθηκε στο ΠΕΠ η μελέτη για το «Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ).
Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννη Λέκκα, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου 2000 -2006, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Ανάπτυξη» και στο Μέτρο 1 «Αστικές Υποδομές» η μελέτη του συγκεκριμένου έργου με προϋπολογισμό 250.000 ΕΥΡΩ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Αγίου Μηνά.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίου Μηνά Γιάννης Παντελάρας σημειώνιοντας χαρακτηρισιτκά ότι «ένα όνειρο γενναιών το κάνουμε πράξη».
«Το ΣΧΟΟΑΠ αφορά το σύνολο των περιοχών του Δήμου από το Κοντάρι μέχρι την Αγια Φωτιά. Χωροταξικό Σχέδιο σημαίνει καθοριμσός χρήσεων γης, διανοιξη δρόμων, κοινόχρησοι χώροι κ.α.».
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, ενώ ήδη ο Δήμος Αγίου Μηνά αναζητά χρηματοδοτήσεις για τη δύσκολη φάση των απαλλοτριώσεων.
Ο κ. Παντελάρας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειτια να πειραχτεί ούτε ένα σπίτι. «Η εντολή που θα δώσουμε στο μελετητή θα είναι να μη χαλάσει καμιθά κτισμένη ιδιοκτησία», τόνισε.
«Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνουμε την βούληση μας να προστατέψουμε το περιβάλλον και να δώσουμε την δυνατότητα στους Δήμους να οργανώσουν την οικιστική τους ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων και τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Η προσπάθεια μας αυτή θα συνεχιστεί», τόνισε από την πλευρά του ο . Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννης Λέκκας,

Οι υπόλοιποι Δήμοι της Περιφέρειας που επίσης εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο μέτρο είναι οι ακόλουθοι:
– Πέτρας, πρ. 107.350 ευρώ
– Ευεργέτουλας,140.000 ευρώ
– Γέρας, 210.000 ευρώ
– Μήθυμνας, 85.000 ευρώ
– Λουτροπόλεως Θερμής, 149.885,93 ευρώ
– Καλλονής και
– Μανταμάδου.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 14/4/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)