Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη υφυπ. Εσωτερικών στη Λέσβο: Για πιστοποιητικά στο… 1564

Επίσκεψη υφυπ. Εσωτερικών στη Λέσβο: Για πιστοποιητικά στο… 1564

8

 Τις δύο νέες αφίσες του Υπουργείου Εσωτερικών που ενημερώνουν τον πολίτη για την τηλεφωνική γραμμή 1564 με την οποία δίδεται η δυνατότητα σε κάθε Έλληνα να παραγγέλνει τα πιστοποιητικά που χρειάζεται από το σπίτι του 365 μέρες το χρόνο αλλά και για την υποχρέωση των Δημοσίων Υπηρεσιών να αναζητούν αυτεπαγγέλτως υποχρεωτικά ή κατόπιν συναίνεσης του ενδιαφερομένου, συνολικά 211 πιστοποιητικά πρώτης ζήτησης, παρουσίασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών στο πλαίσιο των περιοδειών του στην Περιφέρειες της χώρας, επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τη Μυτιλήνη.
Σε σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε στο γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γιάννη Λέκκα, ο κ. Ζώης ενημερώθηκε από την Επιτροπή Ισότητας για τις δράσεις, τα αποτελέσματα και τον προγραμματισμό της. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» του Υπουργείου Εσωτερικών, ένας άξονας είναι αφιερωμένος στην Γενική Γραμματεία Ισότητας. Ζήτησε παράλληλα, τη συνεργασία με τους τοπικούς γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς.


Η σύσκεψη συνεχίστηκε με ενημέρωση για την πορεία της Ειδικής Επιτροπής Αποζημίωσης Πολιτών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Μέσω αυτής «το Υπουργείο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες μέσω και πιστοποιημένης διαδικασίας από τα ΚΕΠ να καταγγέλλουν μη έγκαιρη διεκπεραίωση υπόθεσής τους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες και να ζητούν δικαίωση», ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.


Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση της πορείας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Παράλληλα ο κ. Ζώης επισκέφτηκε τη Νομαρχία Λέσβου, το Δήμο Μυτιλήνης και συναντήθηκε με εκπροσώπους των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής.