Αρχική Νέα Τοπικά 24ωρη απεργία δημοσιογράφων, την Τετάρτη 16 Απριλίου

24ωρη απεργία δημοσιογράφων, την Τετάρτη 16 Απριλίου

13


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου –Νήσων, ύστερα από τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις για το ασφαλιστικό και με αφορμή τις διεκδικήσεις εργαζόμενων στον χώρο του Τύπου, εξαγγέλλει 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη 16 Απριλίου 2008.

Παρά τις σθεναρές αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η κυβέρνηση επέμεινε στην ψήφιση ενός νόμου – εκτρώματος για το ασφαλιστικό ο οποίος υφαρπάζει αποθεματικά των δημοσιογραφικών Ταμείων και επιφέρει πληθώρα δυσμενών ρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό μας καθεστώς. Ένας νόμος άδικος που έρχεται να αναιρέσει θυσίες δεκαετιών και να αποδιαρθρώσει το καθεστώς συνταξιοδότησης όχι μόνο των δημοσιογράφων αλλά και πολλών άλλων τάξεων εργαζομένων.


Η ΕΣΗΕΠΗΝ έχει σε όλους τους τόνους διαμηνύσει ότι από τούδε και στο εξής οι αγώνες θα δοθούν σε δυο επίπεδα: αφ’ ενός με την διεκδίκηση από τα αρμόδια δικαστήρια της κατάπτωσης του νόμου και αφ΄ ετέρου με την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.


Χαιρετίζουμε την πεντάωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε την Τρίτη η ΕΣΗΕΑ, με καθολική συμμετοχή των δημοσιογράφων, καθώς ήρθε να αποδείξει ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την ιδέα της υποβάθμισης των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.


Χαιρετίζουμε επίσης την 24ωρη απεργία των τυπογράφων και των υπολοίπων συναδέλφων από τον χώρο του Τύπου και εμπράκτως τιθέμενα αλληλέγγυοι στις διεκδικήσεις τους.


Κηρύσσουμε 24ωρη απεργία από το πρωί της Τετάρτης (6 π.μ.) ως το πρωί της Πέμπτης (6 π.μ.) και στέλνουμε μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας δεν θα σταματήσουν εδώ.