Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @ανθότυπος: Γιατί όχι υψηλές αποζημιώσεις;, επιμέλεια Θ. Πυλιώτη, 18/4/2008

@ανθότυπος: Γιατί όχι υψηλές αποζημιώσεις;, επιμέλεια Θ. Πυλιώτη, 18/4/2008

32

    @ανθότυπος
  
   Γιατί όχι υψηλές αποζημιώσεις;
  
  
   Χωρίς φύλλο χθες ο ΠΟΛΙΤΗΣ, η μόνη από τις τοπικές ημερήσιες που έτσι στήριξε την απεργία των δημοσιογράφων προς διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών κεκτημένων…
   Να μείνουμε στην εφημερίδα όμως με έναν… αντισχολιασμό σε ότι αφορά την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου.
   Σαφέστατα, όπως άλλωστε και η «Δ», έχει πάρει θέση υπέρ της επέκτασης. Είναι όμως άδικο να κατηγορούνται οι πολίτες για τους αγώνες τους και για τα υψηλά ποσά σε απαλλοτριώσεις.
   «Γιατί αρκούν αυτά τα 20 χρόνια καθυστέρησης ώστε οι τιμές απαλλοτρίωσης να εκτοξευτούν στα ύψη και άρα η επέκταση σήμερα να φαντάζει όνειρο απατηλό», έγραφε στο τελευταίο φύλλο της.
   Ακόμα όμως θυμούμαστε μέσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου να συμφωνούν ΟΛΟΙ με την πρόταση του αείμνηστου Νομάρχη Γιώργου Καλουτά πως θα πάμε στην επέκταση αλλά όλοι οι φορείς θα διεκδικήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές αποζημιώσεις στους κατοίκους.
   Τώρα, θα κάνουμε προσπάθειες να ρίξουμε τις τιμές αυτές;
   Δυναμική η πρώτη κινητοποίηση, μετά από πολύ καιρό, της Επιτροπής Αγώνα για το ακτοπλοϊκό. Έπρεπε όμως πάνω στον καταπέλτη- στην κυριολεξία- το ΠΑΜΕ να βάλει… βέτο για τη συμμετοχή εκπροσώπων από άλλους πολιτικούς χώρους πλην ΚΚΕ;
   Έτσι το καταλάβαμε, κάνουμε λάθος;
  
   ΤΙΤΛΟΙ (17/4/2008)
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Επιμένουν ειρηνικά
   ΑΛΗΘΕΙΑ: ΠΑΜΕ να… φύγετε
   Η ΠΡΟΟΔΟΣ: Ακαδημία Λιμενικού Σώματος
   ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ: Ηταν τόσο… αμελέτητη η μελέτη;
  
   ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
Για το φράγμα Κόρης Γεφύρι
«Αναρωτιόμαστε λοιπόν, τι σόι μελέτη ήταν αυτή, η οποία έπεσε τόσο έξω; Που, όπως δείχνουν τα γεγονότα, δεν φτάνει ούτε η υπέρβαση κατά 50% περίπου του κόστους, προκειμένου να καλύψει τα έργα τα οποία έχουν κατασκευαστεί;».
(Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ)


Για τα «Θεοδωράκεια»
«Ο Μίκης… εξέφρασε την απορία και τη λύπη του γιατί η Χίος δεν παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τους πυροπαθείς της Πελοποννήσου και ως εκπρόσωπος των Θεοδωρακείων εμφανίστηκε μόνο ο νομάρχης Λέσβου»
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)


Τα Πάθη τα Σεπτά
«… Πως και γιατί ο Δημιουργός και Κυβερνήτης του σύμπαντος, ο αιώνιος και ανενδεής θεός ταπεινώνεται, σταυρώνεται, πάσχει και πεθαίνει. Πάσχει ο απαθής και πεθαίνει ο Αθάνατος. Δεν το κατανοεί καμιά γνωστική δύναμη ανθρώπινη. Το νιώθουμε μόνο με τη δύναμη της πίστης, που βγαίνει από την κοινωνία μας με το Σταυρωμένο Θεάνθρωπο».
(του Σεβ. Μητροπολίτη Χίου κ. Διονυσίου- ΑΛΗΘΕΙΑ)


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 18/4/2008