Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση για την ακτοπλοΐα και διαχωριστική γραμμή από το ΠΑΜΕ

Κινητοποίηση για την ακτοπλοΐα και διαχωριστική γραμμή από το ΠΑΜΕ

5

 

Κινητοποίηση για την αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Χίο.
   Δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων πήραν μέρος στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την ακτοπλοϊα, προχωρώντας και στην ολιγόωρη κατάληψη του καταπέλτη του πλοίου ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, κατά την άφιξή του από τον Πειραιά (και με προορισμό τη Μυτιλήνη).
   Μάλιστα οι διαδηλωτές απώθησαν τους λιμενικούς, οι οποίοι κράτησαν συνετή στάση μην οξύνοντας τα πνεύματα, και μπήκαν δυναμικά στο χώρο πρόσδεσης του πλοίου μην αφήνοντας να γίνει αποβίβαση και επιβίβαση των οχημάτων- φορτηγών.
   Πάντως η εκδήλωση επισκιάστηκε από τη στάση των στελεχών και μελών του ΠΑΜΕ που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, και ζήτησαν να αποχωρήσει από τη συγκέντρωση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, καταλογίζοντας στο κόμμα της αλλά και στη ΝΔ και στο Συνασπισμό τη σημερινή κατάσταση στην ακτοπλοΐα.   «Θεωρώ ότι η προσπάθεια διάσπασης του αγώνα από έναν κομματικό χώρο βοηθάει τα μέγιστα την κυβερνητική πολιτική. Η εικόνα αυτή που δώσαμε σήμερα να μην επιτρέπουν κάποιοι σε κάποιους άλλους που παρίσταται και συμμετέχουν σ’ αυτή τη διαδήλωση να πουν την άποψή τους ελεύθερα, ασφαλώς βοηθάει να περάσει η απόφαση της Κυβέρνησης για την οποία είμαστε εδώ και την οποία καταδικάζουμε», δήλωσε η Βουλευτής Ελπίδα Τσουρή.
   Το ΠΑΜΕ φέρεται να είχε διαχωρίσει τη θέση του από την Επιτροπή Αγώνα, στην οποία πάντως συμμετέχουν και στελέχη του, λόγω και του γεγονότος ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χίου με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης για το θέμα της ακτοπλοΐας, όπου ζητήθηκε από τον κ. Ψωμιάδη συμμετοχή και στην κινητοποίηση.
   Το γεγονός έκανε πάντως τους πολίτες που συμμετείχαν να αρχίσουν να αποχωρούν και να μαζευτούν έτσι άδοξα τα πανό της Επιτροπής Αγώνα, που τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.