Δήμος Αγ. Μηνά: Συζήτηση για την «ομπρέλα» στην παραλία

  7


  Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι δηλαδή στα 20 ευρώ ανά τ.μ. καθορίστηκε ομόφωνα μετά από πρόταση του Δημάρχου Γ. Παντελάρα η τιμή ενοικίασης των επαγγελματιών σε χώρο έμπροσθεν του καταστήματος τους στις παραλίες της Αγίας Φωτεινής και του Καρφά προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί ομπρέλες.
  Για τα τ. μ. τώρα που αντιστοιχούν στον καθένα λήφθηκε σοβαρά υπόψη  το να μείνει χώρος κενός και για αυτούς που δε θέλουν να νοικιάσουν ομπρέλα.
  Εκπρόσωποι του Συλλόγου  «Φίλοι του Καρφά» επεσήμαναν ότι πέρυσι τον Αύγουστο οι ομπρέλες πλήθηναν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για τους λουόμενους και ότι  δεν πρέπει να επαναληφθεί το φαινόμενο. Επίσης έθεσαν το θέμα της καθαριότητας των παραλιών και της ομοιομορφίας των ομπρελών. Ο αντιδήμαρχος Κ. Αγκάς τόνισε ότι πέρσι προσπάθησαν με τον αντιδήμαρχο Π. Μανδάλα να επιβάλλουν την τάξη αλλά δεν εισακούστηκαν.
  Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Στ. Σάτρας πρότεινε να γίνει συνάντηση με τους επαγγελματίες με αυτό το θέμα. Ομόφωνα επίσης το Σώμα αποφάσισε να μην εγκρίνει την κατασκευή ξύλινης εξέδρας από γνωστό ξενοδοχείο στον Καρφά και  ο Δήμαρχος  ενημέρωσε ότι η καθιερωμένη συνάντηση με τους επαγγελματίες θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα. Τέλος ομόφωνα καθορίστηκε  στα 15 ευρώ ανά τ. μ. η παραχώρηση χώρου εντός των χωριών και αποφασίστηκε να  οριστούν  σε επόμενη συνεδρίαση οι χώροι που ο Δήμος ενοικιάζει.

  Τουριστικό Πακέτο
  Έντονη προσπάθεια για να ενταχθεί σε στο 4ο Κ.Π.Σ. η ανάδειξη των παραλιών του Δήμου ιδίως του Καρφά καταβάλει την περίοδο αυτή ο Δήμαρχος Αγίου Μηνά Γ. Παντελάρας. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας του θα το μάθει έως το τέλος του Μάη οπότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επαγγελματίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις όλων για την ανάδειξη της περιοχής.

  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 (dimokratiki.org)