Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση για τη ναυτική εκπαίδευση

ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση για τη ναυτική εκπαίδευση

10

ΝΕΑ ερώτηση για τη ναυτική εκπαίδευση κατέθεσαν χθες στη Βουλή, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην ερώτηση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «δύο χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ψήφιση του Ν. 3450/06 “Περί αναβάθμισης και αναδιάρθρωσης της ναυτικής εκπαίδευσης”.


Πρόκειται για μία από τις λεγόμενες “μεταρρυθμιστικές” πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, η οποία, στην πραγματικότητα, όπως, από την πρώτη στιγμή, είχαμε επισημάνει, έχει πλήρως αποδιοργανώσει τον εξαιρετικά κρίσιμο, για την Εμπορική Ναυτιλία, τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης».


Ειδικότερα, στην ερώτηση γίνεται αναφορά στην επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό των ΑΕΝ, τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις προσωπικού που εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ τονίζεται ότι τα νέα κριτήρια, που θέτει ο νόμος, για τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, έχουν πλήρως απορυθμίσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφού οι προκηρυσσόμενες θέσεις μένουν ακάλυπτες. Στην ερώτηση γίνεται επίσης αναφορά σε αμφιβόλου νομιμότητας, μετακίνηση στην ΑΕΝ/ΚΥΜΗΣ, δύο φορές την εβδομάδα, αποσπασμένου στο Υπουργείο, μόνιμου εκπαιδευτικού βαθμίδας ειδικών μαθημάτων αγγλικής γλώσσας.


Οι ερωτώντες βουλευτές Ελπίδα Τσουρή, Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη, και Γεώργιος Παπαγεωργίου ζητούν να πληροφορηθούν μεταξύ άλλων «πότε και με ποιον τρόπο θα βρεθεί και θα δοθεί οριστική λύση για τους σπουδαστές της ΑΕΝ/ΚΥΜΗΣ» και επίσης «πότε, επιτέλους, θα συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ΑΕΝ, και θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές τροποποιήσεις του Ν.3450/06, όπως για παράδειγμα, αυτές που αφορούν τα προσόντα του έκτακτου προσωπικού, τα μισθολόγια του υπηρετούντος προσωπικού και άλλες αναγκαίες αλλαγές, ώστε να αντιμετωπίσει, τουλάχιστον, τα τρέχοντα προβλήματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολών»;


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 19 Απριλίου 2008