Αρχική Νέα Τοπικά Συστάσεις υπουργού για αυτοσυγκράτηση στα ναύλα

Συστάσεις υπουργού για αυτοσυγκράτηση στα ναύλα

5


ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων και να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διεθνής αύξηση των τιμών του πετρελαίου, ζήτησε από τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Ο κ. Βουλγαράκης συναντήθηκε χθες για το θέμα των αυξήσεων στην ακτοπλοΐα, διαδοχικά με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα (Blue Star Ferries, Minoan Lines, Nel Lines, ANEK, Hellenic Seaways, και G.A. Ferries).


Επίσης κάλεσε τις εταιρείες να αποσαφηνίσουν την ακτοπλοϊκή τους πολιτική, ενώ έδωσε εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για παρακολούθηση σε καθημερινή βάση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.


Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το θέμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών μας και ειδικά η διαμόρφωση των τιμών των εισιτηρίων, εν όψει της περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού είναι για μας πρώτη προτεραιότητα και για το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα του.


Παρακολουθούμε λοιπόν καθημερινά το θέμα και σήμερα κάλεσα τους εκπροσώπους όλων των εταιρειών για να τους επιστήσω την προσοχή.


Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου δημιουργούν νέα δεδομένα, αλλά πρέπει κι από την άλλη πλευρά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκρατηθούν τα ναύλα και να αποσαφηνιστούν τα δρομολόγια.


Έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε απολύτως τον πολίτη και το κάνουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε. Το πρώτο βήμα φυσικά είναι η καλόπιστη συνεννόηση με τις εταιρείες».


Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βουλγαράκης συμπλήρωσε επίσης ότι το θέμα των αυξήσεων βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου και πρόσθεσε ότι το ΥΕΝΑΝΠ αντιλαμβάνεται ότι «οι τιμές του πετρελαίου έχουν οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα το μεταφορικό κόστος», όμως «από την άλλη μεριά υπάρχει και μια πολύ μεγάλη ανάγκη να εξυπηρετούνται οι πολίτες με όρους που μπορούν να αντέξουν».


Εωτηθείς ο υπουργός εάν τίθεται θέμα ανάκλησης της απελευθέρωσης υπογράμμισε ότι «δεν νομίζουμε ότι πρέπει να φθάσουμε σε τέτοια σημεία διότι πιστεύω ότι υπάρχει πάντα το modus vivendi και μπορεί κανείς να συζητήσει με όρους αμοιβαίας κατανόησης. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε είναι το έσχατο μέσο που θα καταφύγει η πολιτεία.


Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα φθάσουμε στο σημείο αυτό, αφού γίνεται ένας διάλογος με επιχειρήματα, ο οποίος ξεκινά από την κοινή αφετηρία να εξυπηρετηθούν τα νησιά, οι πολίτες, οι γραμμές και φυσικά οι εταιρείες να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Γνωρίζουν πάντως οι εταιρείες τις δυνατότητες που έχει το υπουργείο».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 19 Απριλίου 2008