Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @ανθότυπος: Προστασία της γης, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης, 22/4/2008

@ανθότυπος: Προστασία της γης, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης, 22/4/2008

15

    @ανθότυπος
   Προστασία της γης
  
   Παγκόσμια Μέρα της Γης η σημερινή.
   Μια γη που όλο και περισσότερο πληγώνουμε που όλο και περισσότερο εκμεταλλευόμαστε και που στα μηνύματα sos που εκπέμπει εμείς κλείνουμε αυτιά και μάτια.
   Άλλες βέβαια οι ευθύνες των απλών πολιτών, που για παράδειγμα ρυπαίνουν ασύστολα, άλλες των βιομηχανιών (με τη σπατάλη των ενεργειακών πόρων) και άλλη των Κυβερνήσεων 
   
   ΤΙΤΛΟΙ (21/4/2008)
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: «Αλμυρό» φέτος το Πάσχα
   ΑΛΗΘΕΙΑ: Τόρνος με υπολογιστή
   ΠΟΛΙΤΗΣ: Απαράδεκτοι
   ΠΡΟΟΔΟΣ: τα λόγια; Περισσεύουν!
   ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΟ: Τα είδαν όλα για τη μαστίχα οι Γιαπωνέζοι
   Chiosnews.com: Μεγάλη νίκη Παγχιακού- παρέμεινε στην Α1 μπάσκετ γυναικών
  
   ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
  
Ασπρόμαυρη γοητεία
«Οι βαπτίσεις, οι αρραβώνες και οι γάμοι στην προ του βίντεο και της ψηφιακής φωτογραφίας εποχή, αποτυπώνονταν πάντα από το φωτογράφο ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αγόραζε το ασπρόμαυρο φιλμ της Agfa σε μπομπίνες των 17 μέτρων που τεμάχιζε σε σαραντάρα κασέτα μέσα στο σκοτεινό θάλαμο.


(οι φωτογραφίες του θείου Τζακ- ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ)


Τα Λαζαράκια
«Έθιμο που διατηρείται πια σε ελάχιστες περιοχές του νησιού, τα κάλαντα του Λαζάρου, τήρησαν σε όλο του το μεγαλείο τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, που με τη δασκάλα τους και έχοντας τα Λαζαράκια ανά χείρας, βρέθηκαν στη νομαρχία και τα είπαν στο Νομάρχη και μέλη του ΣΝΟ, που συνεδρίαζαν εκείνη την ώρα.
(ΠΟΛΙΤΗΣ)


Με παραγγελία
«Βιαστείτε μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη όσοι θέλετε να τηρήσετε το έθιμο με το κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, αφού εντόσθια κλπ. δεν θα βρείτε εύκολα στην αγορά. Εκτός και αν προβλέψετε και το δηλώσετε στο κρεοπώλη σας!»
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)