Αρχική Πολιτισμός Ο «Καραγκιόζης» στο «Βεάκειο»

Ο «Καραγκιόζης» στο «Βεάκειο»

9


Για 7 μήνες, από τον Οκτώβρη του 2008 έως τον Απρίλη του 2009 θα συνεχιστεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο θέατρο Βεάκη, η συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και Πατρών της παράστασης ο Μέγα Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι.
Όσον αφορά τα οικονομικά του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, μέχρι στιγμής το ταμείο του είναι άδειο, ενώ αναμένεται άμεσα  να εξοφληθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού οι 50.000 ευρώ από τις 127.000 που χρωστάει από το 2004. Επίσης αναμένεται και να υπογραφεί η σύμβαση με το Δήμο Χίου, που κι αυτός οφείλει στο ΔΗΠΕΘΕ γύρω στις 60.000 ευρώ.
Στο ότι η παράσταση είναι εξαιρετική, όλοι συμφώνησαν στη συνεδρίαση του ΔΗΠΕΘΕ την Παρασκευή το μεσημέρι. Διαφώνησε όμως ο Δημήτρης Μάντικας, στο να ξεκινήσει η παράσταση, πρωτού πάρουν τα χρήματα που περιμένουν. «Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε χωρίς καθόλου λεφτά. Πώς θα κλείσουμε το θέατρο Βεάκη; Πώς θα προχωρήσουμε;», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι είναι υπέρ του να συνεχιστεί η συμπαραγωγή στην Αθήνα, αλλά αφού πρώτα εξασφαλιστεί το οικονομικό θέμα.
Επίσης ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. ενημέρωσε ότι σε λίγους μήνες όλα τα ΔΗΠΕΘΕ θα ανήκουν πλέον στο νέο Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και όχι στο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο όπως ανέφερε ο ίδιος θα χρηματοδοτεί ή θα αφαιρεί χρήματα, σύμφωνα με την επίδοση του κάθε ΔΗΠΕΘΕ. «Θα ελέγχεται ως προς το κατά πόσο εκπληρεί τους στόχους του και πόσο αποδοτικό είναι», εξήγησε ο κ. Αβδελιώδης, επισημαίνοντας ότι αυτό το σύστημα συμφέρει το δικό μας ΔΗΠΕΘΕ.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 21 Απριλίου 2008