Αρχική Νέα Τοπικά Προγραμματισμένες… δυσοσμίες από το Βιολογικό το Μάϊο

Προγραμματισμένες… δυσοσμίες από το Βιολογικό το Μάϊο

7

 

 Βελτίωση στην ποιότητα των  λυμάτων από τις  βιοτεχνίες – βιομηχανίες  που πέφτουν στο βιολογικό καθαρισμό, έδειξαν οι τελευταίες μετρήσεις του εργαστηρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
   Τα παραπάνω μετέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Γιάννης Μουρούνας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα ότι «ακόμη είμαστε πάνω από τα προβλεπόμενα όρια».
   Η δυσοσμία όμως στον βιολογικό, που έχει βελτιωθεί λίγο, θα επιστρέψει δριμύτερη τις πρώτες μέρες του Μαΐου. Αυτό τουλάχιστον  είπε ο κ. Μουρούνας διευκρινίζοντας ότι για 17 μέρες θα πραγματοποιούνται επισκευές στην δυτική πλευρά των εγκαταστάσεων του βιολογικού.
   «Υπάρχει κίνδυνος δυσοσμίας αυτή την περίοδο αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», ανέφερε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «έχουμε προμηθευτεί  όλα όσα απαιτούνται για την επισκευή και δεν θα υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα».
   Αιχμές άφησε  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ  για τη συνεργασία που έχουν με το υπουργείο Εσωτερικών. «Έπρεπε ήδη να έχει καθοριστεί ραντεβού για να συζητήσουμε τις βελτιώσεις που θα γίνουν στο βιολογικό. Αν μετά το Πάσχα υπάρχει η ίδια εικόνα καθυστέρησης θα πρέπει να κινηθούμε πιο έντονα», τόνισε χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.
  
   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 24/4/2008 (dimokratiki.org)