Αρχική Νέα Τοπικά Μαγνήτης ο ρουκετοπόλεμος- υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία

Μαγνήτης ο ρουκετοπόλεμος- υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία

5

  Πληρότητα που ξεπερνά το 90%, και ειδικά για την πόλη φτάνει στο 100%, παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία και τα οργανωμένα καταλύματα από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα.
     Με το ρουκετοπόλεμο να αποτελεί το μαγνήτη, η Χίος αποτελεί ένα σημαντικό πασχαλιάτικο προορισμό. Μάλιστα κοινή πεποίθηση είναι ότι ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερος αν είχαμε περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
     Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και 25μέρες, έβρισκες εισιτήριο το αργότερο για τη Μεγάλη Τετάρτη και μόνο κατάστρωμα, δείγμα της κίνησης που αναμένεται στο νησί, σημείωσε ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου Γιώργος Μισετζής.
     Όπως μας είπε εξάλλου ο ναυτιλιακός πράκτορας Θοδωρής Μιχαλάκης μόνο με το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ υπολογίζεται ότι θα ταξιδέψουν μέχρι και το Μ. Σάββατο περισσότερους από 6.000 επιβάτες. Αν προσθέσουμε και τους επιβάτες που θα μεταφερθούν με τα πλοία της ΝΕΛ γίνεται κατανοητή η προαναφερθείσα κίνηση.
     Οι κρατήσεις των γκρουπ είναι κύρια από Μ. Πέμπτη μέχρι Δευτέρα Πάσχα.
     Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Λίτσα Λύκου. Μην ξεχνάτε ότι ο ρουκετοπόλεμος είναι το μοναδικό έθιμο με τέτοια παγκόσμια προβολή, μας είπε.
     Αυξημένα αναμένεται να είναι τις ημέρες αυτές και τα μέτρα από πλευράς τροχαίας, η οποία έδωσε μια πολύ θετική εικόνα με την πρωτοβουλία μοιράσματος φυλλαδίων που συνεχίζεται και σήμερα.
     Από την πλευρά της η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνιστά προσοχή στη ρίψη των βεγγαλικών, ενώ από την Ιερά Μητρόπολη τονίζεται η ανάγκη να μην ρίχνονται βεγγαλικά στους προαύλιους χώρους των εκκλησιών και να γίνει σεβαστό το δικαίωμα των πιστών να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.
    
     ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 235/4/2008