Αρχική Πολιτισμός Jazz από τους 3 to Go στο “καφέ-ΚΗΠΟΣ”

Jazz από τους 3 to Go στο “καφέ-ΚΗΠΟΣ”

14

 Βραδιά τζαζ διοργανώνει η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη με το συγκρότημα «3 Tο Gο» στο «Καφέ Κήπος».
     Το συγκρότημα το αποτελούν οι μουσικοί Γιάννης Παπαναστασίου (σαξόφωνο), Περικλής Τριβόλης (μπάσσο) και Απόστολος Λεβεντόπουλος (κιθάρα) και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με θέμα “Swinging Jazz” την Παρασκευή 2 Μαίου, 10μμ.
     Είσοδος με ποτό 15 ευρω, μαθητικό–φοιτητικό 10 ευρώ
     Οι 3 To Go επιλέγουν αγαπημένα θέματα από το κλασικό ρεπερτόριο της Jazz. Γνωστά τραγούδια όπως το God bless the child των Billie Holiday και Arthur Herzog (1939), που χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ένα από τα καλύτερα τραγούδια του 20ού αιώνα, το Lady Bird του John Coltrane, που από τον κλασσικό πια δίσκο Blue Train (1957), η τζαζ bossa nova Corcovado του Βραζιλιάνου συνθέτη Antonio Carlos Jobim, που έμεινε γνωστή με τις ερμηνείες του σαξοφωνίστα Stan Getz και του κιθαρίστα Joao Gilberto (1964), και άλλα διαχρονικά κομμάτια, θα ερμηνευτούν με εναλλαγές στο ρυθμό και τη μελωδία, δεξιοτεχνία και διάθεση συνέχισης και αναβίωσης της κλασσικής τζαζ, του χιούμορ, του πάθους και του ρομαντισμού της.
    
     Οι καλλιτέχνες…
     Γιάννης Παπαναστασίου στο άλτο σαξόφωνο, καθηγητής σαξοφώνου & αυτοσχεδιασμού του τζαζ τμήματος του Athenaeum, ενεργό μέλος της ελληνικής τζαζ σκηνής από το 1997 με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και δισκογραφικές συμμετοχές ως μέλος των Buzz Sextet, Jazz Upstairs Orchestra, Apurimac κ.α.
     Απόστολος Λεβεντόπουλος στην κιθάρα, απόφοιτος του Berklee College of Music της Βοστώνης.  ‘Εχει παίξει με γνωστούς έλληνες και ξένους jazz μουσικούς σε funk και jazz σχήματα, ενώ έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και clubs σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τον Κωνσταντίνο Ρήγο, και την ομάδα χοροθεάτρου Οκτάνα, γράφοντας και ερμηνεύοντας μουσική στο χοροθέατρο «Η Μνήμη των Κύκνων».
     Περικλής Τριβόλης στο κοντραμπάσο, απόφοιτος του Berklee College of Music της Βοστώνης, κοντραμπάσου του τζαζ τμήματος του Athenaeum, με καθημερινές σχεδόν εμφανίσεις από το 2003 που εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας μουσικός, με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, έλληνες και ξένους, από τον χώρο της τζαζ