Αρχική Απόψεις Aρθρα ΠΑΜΕ- κάλεσμα για 1η ΜΑΗ: Η εργατική τάξη μπροστά σε νέα καθήκοντα

ΠΑΜΕ- κάλεσμα για 1η ΜΑΗ: Η εργατική τάξη μπροστά σε νέα καθήκοντα

7

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ – ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ
Η εργατική τάξη μπροστά σε νέα καθήκοντα
 Προκήρυξη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.
 Στις 10.00 π.μ., στην πλατεία ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ η συγκέντρωσή μας.


Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στους ταξικούς αγώνες. Στέλνουμε θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη της χώρας μας, στην παγκόσμια εργατική τάξη.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αναμετρούνται με τον ιμπεριαλισμό, που αντιστέκονται στις απειλές, στις επεμβάσεις, στους πολέμους, στην επιβολή κατοχικών δυνάμεων.
Οι εξελίξεις έχουν βάλει την εργατική τάξη μπροστά σε νέα καθήκοντα.
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, διαμορφώνουν επικίνδυνη κατάσταση.
Η αλλαγή των συνόρων, η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, η δημιουργία κρατών – προτεκτοράτων και η εγκατάσταση αμερικανικών, ΝΑΤΟικών βάσεων είναι μέρος των επιθετικών σχεδίων που στρέφονται κατά των λαών.
Εντείνουμε τον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία γίνεται πιο αντιδραστική με τη λεγόμενη Ευρωπαϊκή Συνθήκη (το μασκαρεμένο «ευρωσύνταγμα») που οδηγεί στη μεγαλύτερη στρατικοποίηση, στο δυνάμωμα της καταστολής, των αντιδημοκρατικών μέτρων, στο χτύπημα κυριαρχικών δικαιωμάτων, στην ενίσχυση της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου κατά του συνόλου των εργατικών -λαϊκών δικαιωμάτων.
ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη
Καλούμε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, να πούνε ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη, ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα δεν εκδηλώνεται μόνο με απειλές, επεμβάσεις και πολέμους. Εκδηλώνεται καθημερινά με τις αντιδραστικές αλλαγές, με τις αναδιαρθρώσεις που κάνει ο καπιταλισμός για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, να διαιωνιστεί το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.
Η ανάπτυξη, η πολιτική που έχει κριτήριο το κέρδος του κεφαλαίου, φορτώνει συνεχώς και περισσότερα βάρη στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υλοποιούν την ίδια στρατηγική, εφαρμόζουν σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, γιατί είναι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος και υπηρετούν τις ανάγκες, τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Η πολιτική του δικομματισμού ανατρέπει τα ασφαλιστικά δικαιώματα, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, υποβαθμίζει, εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, επιβάλλει μέτρα καταστολής, χτυπάει δημοκρατικά δικαιώματα.
Η πράξη αποδεικνύει ότι η πολιτική του δικομματισμού ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα, χτυπάει το 8ωρο, το σταθερό χρόνο εργασίας, επεκτείνει τη μερική απασχόληση, υπονομεύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, απελευθερώνει βασικούς τομείς της οικονομίας, ιδιωτικοποιεί δημόσιες επιχειρήσεις.
Ερχονται νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα
Καμιά προσδοκία από την πολιτική που υπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, στον ΣΥΝ που έχει ταχθεί υπέρ της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου, υπέρ της κοινωνικής συναίνεσης που αφοπλίζει τους εργαζόμενους.
Αντιπάλεμα των κεντροαριστερών – κεντροδεξιών σεναρίων που σχεδιάζει η αστική τάξη για να περνάει πιο αποτελεσματικά τις αντιδραστικές αλλαγές και να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις.
Μαζική καταδίκη των πλειοψηφιών των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, των ντόπιων εκφραστών τους σε Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, αποδυνάμωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι φορέας υποταγής, ενσωμάτωσης των εργαζομένων στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές του συστήματος, καταδικάζει χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στη φτώχεια υπογράφοντας την Εθνική Σύμβαση με άθλιους όρους, με αυξήσεις ένα ευρώ τη μέρα.
Βαδίζουμε με μεγαλύτερη απαιτητικότητα
Το ΠΑΜΕ είναι ελπίδα για την εργατική τάξη, είναι πρωτοπόρα δύναμη με γραμμή πάλης που εναντιώνεται στη στρατηγική του κεφαλαίου, έχει στόχους, αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, της νεολαίας μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Παλεύουμε για όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, Έλληνες και μετανάστες, νέους και νέες.
Καταβάλλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, για το κτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.
Επιμένουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στο δυνάμωμα των συνδικάτων, στην ισχυροποίηση των δεσμών με τα μέλη τους, στην οργάνωση των εργαζομένων και τη δημιουργία γερών βάσεων στους τόπους δουλειάς.
Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε με μεγαλύτερη απαιτητικότητα, διδασκόμενοι από τα ταξικά, επίκαιρα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Επιδιώκοντας να συσπειρωθούν, να στρατευτούν στον καθημερινό αγώνα περισσότερες δυνάμεις κατά της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, να ανοίξει ο δρόμος για βαθιές, ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Μέσα στο καμίνι της ταξικής αναμέτρησης δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά του κεφαλαίου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο ΒΟΥΝΑΚΙ στις 10.00 π.μ.