Αρχική Απόψεις Aρθρα Δήμης Μυλωνάδης: Προτάσεις για το δρόμο «καρμανιόλα»

Δήμης Μυλωνάδης: Προτάσεις για το δρόμο «καρμανιόλα»

43

    Προτάσεις για το δρόμο «καρμανιόλα»
  
   Του Δήμη Μυλωνάδη
  
   Στην ίδια «γνωστή» περιοχή- τη μοναδική, μεγάλη παραθαλάσσια, ευθεία, μήκους 500 μέτρων (από το Τάγμα μέχρι το χείμαρρο Αρμένη), άλλος ένα συμπολίτης έχασε πρόσφατα τη ζωή του, εξ’ αιτίας της αβελτηρίας της Αυτοδιοίκησης, να διαχειρισθεί με επιτυχία το μόνο πρόβλημα της περιοχής, που έχει θρηνήσει δεκάδες θυμάτων και τραυματιών τα τελευταία χρόνια (σύμφωνα με τα στατιστικά της τροχαίας Χίου).
   Θα αρκούσε και μόνο η κατασκευή ενός ελαφρά υπερυψωμένου (κατά 15 εκατοστά) κυκλικού κόμβου πολλαπλής εξυπηρέτησης και μείωσης της ταχύτητας, που θα παρείχε ασφάλεια, λειτουργικότητα και αισθητική στην περιοχή, τους εποχούμενους τους πεζούς, τα άτομα με αναπηρίες, τους λουόμενους.
   Σαν πολίτες που ενδιαφερόμαστε για τον τόπο και την περιοχή, έχομε γίνει κουραστικοί, υποβάλλοντας ακόμη και σχέδιο πρότασης υλοποίησης που επί πλέον θα αναπτύξει την πόλη και την περιοχή, σε μήκος 500 μέτρων παράλληλα με τη θάλασσα.
   Διερωτόμαστε πόσοι ακόμη συμπολίτες ή επισκέπτες πρέπει να χάσουν τη ζωή ή την υγεία τους, για να συγκινηθούν ο Δήμος Χίου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ώστε να συνεργασθούν για να λυθεί το πρόβλημα που είναι ανύπαρκτο σ’ ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Νότιας και Δυτικής Ευρώπης.