Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ για μετακινήσεις υπαλλήλων στο Δήμο Χίου

Καταγγελία ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ για μετακινήσεις υπαλλήλων στο Δήμο Χίου

7

 Μπορεί ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων να εκχωρεί την αρμοδιότητα διαχείρισης των δημοτικών υπαλλήλων στο Δήμαρχο, όμως, το γεγονός, αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τον παραγκωνισμό άξιων στελεχών, με εμπειρία και γνώση.
Ως εκ τούτου οι μετακινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη το διάστημα αυτό, στο Δήμο Χίου, χαρακτηρίζονται από μονομέρεια, καχυποψία ή ανασφάλεια, και γίνονται χωρίς να συνυπολογίζεται η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
Με τις «αλλαγές» επιχειρείται ο έλεγχος, με διάθεση επιβολής, και θα επιδιωχθεί η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων που αποκλίνουν των κανόνων διαφάνειας και νομιμότητας. Όμως, όσοι στο παρελθόν κινήθηκαν με τον ίδιο τρόπο έβλαψαν το Δήμο, συνειδητοποιώντας τα αδιέξοδα της πολιτικής τους.
Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ καλεί το Δήμαρχο Χίου να προτάξει, οιουδήποτε άδηλου «συμφέροντος», το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Τον καλεί ακόμα να διαχειριστεί με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αξιοκρατία το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, το οποίο έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται και να αποδίδει, πέρα από καταστάσεις, πρόσωπα και προτιμήσεις.