Αρχική Νέα Τοπικά 1η Μάη: συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου από το ΠΑΜΕ

1η Μάη: συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου από το ΠΑΜΕ

7

   «Οι εξελίξεις έχουν βάλει την εργατική τάξη μπροστά σε νέα καθήκοντα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) που καλεί στις 10.00 π.μ. της 1η Μάη στην πλατεία Βουνακίου.
   «Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, διαμορφώνουν επικίνδυνη κατάσταση…
   Καλούμε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, να πούνε ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη, ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
   …Η πράξη αποδεικνύει ότι η πολιτική του δικομματισμού ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα, χτυπάει το 8ωρο, το σταθερό χρόνο εργασίας, επεκτείνει τη μερική απασχόληση, υπονομεύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, απελευθερώνει βασικούς τομείς της οικονομίας, ιδιωτικοποιεί δημόσιες επιχειρήσεις.
   …Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, στον ΣΥΝ που έχει ταχθεί υπέρ της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου, υπέρ της κοινωνικής συναίνεσης που αφοπλίζει τους εργαζόμενους», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.