Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Επιστημονική διημερίδα ΝΙΜΤΣ- Σκυλίτσειου

Επιστημονική διημερίδα ΝΙΜΤΣ- Σκυλίτσειου

20

 Η 8η Διανοσοκομειακή Επιστημονική Εκδήλωση των Νοσοκομείων Σκυλίτσειου και Ν.Ι.Μ.Τ.Σ πραγματοποιείται στο ΟΜΗΡΕΙΟ 9 με 10 Μαΐου.
  «Οι σύγχρονες εξελίξεις σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες και στη βιοτεχνολογία καθώς και οι ηθικοί προβληματισμοί που προκύπτουν ολοένα και συχνότερα στην καθημερινή άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, καθιστούν αναγκαία τη μετεξέλιξη και επέκταση των θεμάτων επιλογής του Συνεδρίου… Χορηγείται εξάλλου η δυνατότητα σε γενικούς ιατρούς και ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να ενημερωθούν με σύντομες και περιεκτικές διαλέξεις ειδικών, πάνω σε επίκαιρα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος» σημειώνει μεταξύ άλλων στην πρόσκληση ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νικόλαος Καλαντζής, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών- Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ..
  Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διημερίδας την κήρυξη των εργασιών θα την κάνει το απόγευμα της Παρασκευής (6.30 μ.μ.) ο υφυπουργός Υγείας Γεώργιος Παπαγεωργίου.
  Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από την καθηγήτρια αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αργυρώ Φασουλάκη με θέμα: Αντιμετώπιση πόνου, ναυτίας, εμετών και ασθενείς βραχείας νοσηλείας».
  Στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου θα γίνει ομιλία από την Αρχίατρο- Αλλεργιολόγο (ΝΙΜΤΣ) Τρισεύγενη Καψάλη με θέμα Αναπνευστική Αλλεργία και θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Διάγνωση και αντιμετώπιση οξείας αιμορραγίας ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού συστήματος», ενώ στις 12.30 μ.μ. θα γίνει διάλεξη από τον Επιμελητή Καρδιολογικής Κλινικής Σκυλίτσειου Αθανάσιου Καρτάλη με θέμα: «Μεταβολικό σύνδρομο».
  Η απογευματινή συνεδρία που θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. με θέμα «Διερεύνηση και αντιμετώπιση αναιμίας» και θα ολοκληρωθεί με διάλεξη του Επίατρου, Επιμελητή Καρδιολογικής Κλινικής ΝΙΜΤΣ Κωνσταντίνου Ξενάκη με θέμα «Αρτηριακή υπέρταση».
.