Αρχική Νέα Τοπικά Εθελοντικά σαββατοκύριακα καθαρισμού από τον ΕΥΟΔΟ

Εθελοντικά σαββατοκύριακα καθαρισμού από τον ΕΥΟΔΟ

18

    

   Δήμοι, φορείς και πολίτες βάλτε τα χέρια και ο ΕΥΟΔΟΣ τα μηχανήματα (και το προσωπικό) ώστε να καθαριστούν τα χωριά μας και να αναδείξουμε τις ομορφιές του νησιού.
     Αυτό προτείνει ο ΕΥΟΔΟΣ που προσκαλεί όλους τους Τοπικούς Φορείς και συλλόγους ή ομάδες φίλων από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα για συνδιοργάνωση περιβαλλοντικών Σαββατοκύριακων με σκοπό την αποκατάσταση και ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του κάθε τόπου.
     Με εμπειρία από συλλόγους ο πρόεδρος του ΕΥΟΔΟΥ Γιάννης Μισετζής μας επισήμανε τη δυσκολία που υπάρχει για ικανοποίηση τέτοιων αιτημάτων από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι με τη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καλούνται οι πολίτες να συνεισφέρουν εθελοντικά ώστε να καθαριστούν παραλίες, λιμανάκια, δρόμοι κ.α..
     «Προγραμματίζουμε από τώρα ώστε οι δράσεις του σαββατοκύριακου να είναι στην περιοχή όπου ήδη εργάζονται τα συνεργεία μας. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται οικονομία σε καύσιμα και εργαοώρες», σημειώνει ο Γ. Μισετζής.
     Για παράδειγμα αυτή την εβδομάδα ο ΕΥΟΔΟΣ θα καθαρίσει τη χωματερή στον Αντρόλακο (18ο χιλιόμετρο Χίου- Βολισσού). Άρα θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν αιτήματα από το Πιτυός.
     Για τον ίδιο λόγο η απάντηση ήταν αρνητική από φορείς του Μελανειούς που ζήτησαν βοήθεια για τον καθαρισμό της περιοχής ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης της προσεχούς Κυριακής.
     Μετά το Πιτυός αναμένεται ο ΕΥΟΔΟΣ να δουλέψει σε Νένητα, Καλλιμασιά, ενώ σε ένα δίμηνο υπολογίζει ότι θα δραστηριοποιηθεί στον οδικό άξονα της ΒΔ Χίου.
     Όσοι επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
      8001181440 (χωρίς χρέωση) &  22710 81440 &  22710 81441 & 22710 23361.

ΦΩΤΟ: εθελλοντικός καθαρισμός παραλίας από μαθητές