Αρχική Νέα Τοπικά Ερώτηση Ελπ. Τσουρή για εργοστάσιο ΔΕΗ

Ερώτηση Ελπ. Τσουρή για εργοστάσιο ΔΕΗ

7

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης με Θέμα την “Α.Σ.Π. Δ.Ε.Η. Χίου” κατέθεσε η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή επισημαίνοντας:


Ο Α.Σ.Π. Χίου μέχρι και πριν από λίγα χρόνια χαρακτηριζόταν ως  ένας από τους καλύτερους σε ολόκληρο το νησιωτικό χώρο.
Σήμερα, τα προβλήματα που προκύπτουν, κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, έχουν ανατρέψει αυτήν την κατάσταση. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι, πρόσφατα εγκαταστάθηκε και μπήκε σε λειτουργία νέα μηχανή και επίκειται η τοποθέτηση μιας επιπλέον μηχανής, παρατηρείται μείωση στον αριθμό των επιβλεπόντων – επιτηρούντων εργαζόμενων με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την ασφάλεια, τόσο των ιδίων, όσο και των εγκαταστάσεων. Να σημειωθεί ότι, τα τελευταία χρόνια, το προσωπικό έχει μειωθεί σε ποσοστό, περίπου 30% και ως το τέλος του χρόνου θα αγγίξει το 50%.


Επιπλέον, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σταθμού βρίσκονται σε κακή κατάσταση, δηλαδή, διάβρωση, σε πολλά σημεία, της οροφής, αποκόλληση τμημάτων της, εισροή υδάτων και άλλες φθορές, που θέτουν σε κίνδυνο, τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και  τη λειτουργία των γεννητριών και του πίνακα ελέγχου του Σταθμού. 


Ερωτάται ο κ. Υπουργός


1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου, για την κάλυψη των αναγκών μόνιμου προσωπικού στον Α.Σ.Π. Χίου; Η κάλυψη συγκεκριμένων και κρίσιμων θέσεων με εργολάβους και συμβασιούχους θεωρείται αποτελεσματική και μόνιμη λύση, για τη Διοίκηση της ΔΕΗ;
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να αντικαταστήσει τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο Σταθμό της ΔΕΗ στη Χίο;


30 Απριλίου 2008
Η ερωτώσα βουλευτής


Ελπίδα Τσουρή