Αρχική Πολιτισμός O χορός είναι τρόπος ζωής, μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Χορού

O χορός είναι τρόπος ζωής, μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Χορού

7

 
Χορεύοντας στην πλατεία γιόρτασαν  στις 29 Aπριλίου  την παγκόσμια ημέρα χορού, οι χορεύτριες της σχολής χορού της Άννας Συράκη.
« O χορός και ιδιαίτερα ο σύγχρονος, παρά το μπαλέτο, μπορεί να γίνει και προς τα έξω. Μπορούμε να έρθουμε κοντά στη φύση χορεύοντας και να μην ντρεπόμαστε να δείξουμε αυτό που μας αρέσει και κάνουμε», δήλωσε η κ. Συράκη, με το που τελείωσε η χορευτική εκδήλωση.

 

Tα παιδιά με ενθουσιασμό μίλησαν για το χορό και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν να χορεύουν, καθώς επίσης αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα αυτής της εξωσχολικής δραστηριότητάς τους, μεταξύ άλλων την ενδυνάμωση του σώματος, την επικοινωνία μεταξύ τους και την χαρά που τους προσφέρει. «H κίνηση, ο ρυθμός, η μουσική, τα μουσικά όργανα, τα παιχνίδια που κάνουμε είναι ένας τρόπος επικοινωνίας που έχω κι εγώ  με τα παιδιά», ανέφερε η κ. Συράκη, τονίζοντας ότι ο χορός είναι τρόπος ζωής.
Όσον αφορά τα τηλεοπτικά σόου χορού, η ίδια ανέφερε τα συν και τα πλην τους, μεταξύ άλλων την προβολή του χορού και των αξιών του, αλλά και την διαιώνιση  του ανταγωνισμού. «Στις σχολές χορού  ανταγωνισμός δεν υπάρχει», διαβεβαίωσε, ευχαριστώντας όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν χτες στην πλατεία και χόρεψαν.