Αρχική Πολιτισμός «Συγγνώμη μαμά» παράσταση στην Καλαμωτή αφιερωμένη στη γιορτή της μητέρας

«Συγγνώμη μαμά» παράσταση στην Καλαμωτή αφιερωμένη στη γιορτή της μητέρας

15

 «Συγγνώμη μαμά» είναι η παράσταση, αφιερωμένη στην γιορτή της μητέρας, που θα ανέβει και σήμερα Πέμπτη (παρουσιάστηκε και χθες) στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Καλαμωτής, για την οποία μίλησε προχθές το πρωί η πρωταγωνίστρια Καίτη Παπανίκα, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του  πολιτιστικού και προοδευτικού συλλόγου της Καλαμωτής.
«Κι για τους πολύ μορφωμένους και για τους λιγότερο μορφωμένους, και για τους σκληρόκαρδους και τους ευαίσθητους», είναι αυτή η παράσταση είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανίκα, τονίζοντας ότι αυτοί που θα την παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν το νόημα της ζωής, να ζητήσουν συγγνώμη και να αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Συγνώμη είναι αγάπη. Αγάπη είναι λύτρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η συγκεκριμένη παράσταση η ηρωίδα ξεκινάει από ένα 16χρονο κορίτσι. Μεγαλώνει μπροστά στα μάτια των θεατών, ξεπερνάει διάφορα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες μεγαλώνοντας. «Η μάνα, η κόρη, η ερωμένη, η φίλη, η εργαζόμενη, η νοικοκυρά,, μέσα από ό,τι περνάει η γυναίκα. Πιστεύω ότι η γυναίκα έχει πολύ περισσότερες ευθύνες από έναν άντρα. Πράγμα που για μένα είναι πιο ωραίο και την κάνει πιο σημαντική στην καθημερινότητα. Κι αλλοίμονο αν αυτό το πράγμα σαν γυναίκες δεν το κατανοήσουμε», ανέφερε, πληροφορώντας ότι η ηρωίδα δεν είναι μια μεγάλη ντίβα, μια  μεγάλη σταρ, ή το μεγάλο όνομα: «Είναι η μεγάλη μικρή. Είναι η καθημερινή γυναίκα. Είναι η μάνα μας, είναι η γυναίκα που αγωνίζεται. Είναι αυτή που οφείλουμε τα πάντα», είπε εμφανώς συγκηνιμένη.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου αυτή είναι μια ξεχωριστή παράσταση, που πρέπει να παρακολουθήσουν τόσο οι μητέρες, όσο και τα παιδιά. «Όλοι οφείλουμε μια συγνώμη στις μητέρες μας, στις οποίες μας είναι πολύ δύσκολο να τα πούμε. Μέσα από το έργο θα μας γίνει πολύ πιο εύκολο», ανέφερε, τονίζοντας ότι σκοπός του Συλλόγου είναι μέσα από τέτοιες παραστάσεις να ξεφύγει από προσωπικές επιθυμίες και κάποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο χωριό. Καταλήγοντας ευχαρίστησε την κ. Παπανίκα και τον κ. Χατζή που έκαναν την τιμή στο Σύλλογο και στο χωριό να παρουσιάσουν την παράστασή τους εκεί.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 7 Μαΐου 2008 (dimokratiki.org)