Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποιήσεις για τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση

Κινητοποιήσεις για τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση

3


 

  Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση καταγγέλλει με ψήφισμα της η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΔΝΕ).
   H ΠΕΕΔΝΕ απειλεί με απεργία διαρκείας εντός του Μαΐου εάν ο υπουργός κ. Γιώργος Βουλγαράκης δεν «σκύψει» πάνω στα προβλήματα της ναυτικής εκπαίδευσης ώστε να γίνει πραγματική αναβάθμιση της Nαυτικής Eκπαίδευσης.
   Στο ψήφισμα σημειώνονται οι ελλείψεις σε προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ακαδημίας της Κύμης όπου για πρώτη φορά δεν θα αποφοιτήσουν σπουδαστές επειδή δεν διδάχθηκαν μαθήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού!
   Σε ότι αφορά το νομό μας η Ακαδημία Μηχανικών δεν έχει κενά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα κενά παρουσιάζονται στην Ακαδημία Πλοιάρχων των Οινουσσών. Βέβαια η λύση είναι οι ωρομίσθιοι, για τους μισθούς των οποίων η Πανελλήνια Ένωση διαμαρτύρεται.
   Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΕΔΝΕ να κηρύξει εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία στο 2ο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και να αποφασίσει οποιασδήποτε μορφής κινητοποιήσεις, ακόμα και σε περιόδους εξετάσεων.
   Μεταξύ των αιτημάτων των καθηγητών περιλαμβάνονται:
   – Άμεση τροποποίηση του νόμου 3450/06 στο άρθρο ένταξης του υπηρετούντος εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε όλοι να ενταχθούν σε προσωποπαγείς θέσεις αναλόγως της βαθμίδος που κατέχουν (αντίστοιχη ρύθμιση με τον Ν. 2916/01 του ΥΠΕΠΘ). Να αναγνωρίζεται ως προσόν η προϋπηρεσία στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, ώστε να ενταχθούν σε βαθμίδα καθηγητή, όλοι οι υπηρετούντες που κατέχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.
   – Αύξηση των οργανικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΕΝ, ΚΕΣΕΝ και λοιπών Εκπαιδευτικών Μονάδων στο επίπεδο των πραγματικών τους αναγκών και κάλυψη αυτών.