Αρχική Νέα Τοπικά Η Ελπίδα Τσουρή στην απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια

Η Ελπίδα Τσουρή στην απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια

9

 
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
Αθήνα, 8 Μαΐου 2008Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση και, στη συνέχεια, στην πορεία που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π.. Μετά το τέλος της πορείας, η Ελπίδα Τσουρή έκανε την παρακάτω δήλωση:

Είμαστε αντιμέτωποι σε μία κυβέρνηση, που εκποιεί, με αδιαφανείς συμφωνίες, τον δημόσιο πλούτο σαν να ήταν δικός της, που υιοθετεί αντιδημοκρατικές πρακτικές αυταρχισμού, μία κυβέρνηση που αγνοεί τις αντιδράσεις των εργαζομένων, τις απεργίες, τα μαζικά συλλαλητήρια, που καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα, που περιφρονεί τον κοινωνικό διάλογο και καταφεύγει στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης….


Εμείς θεωρούμε ότι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της κυριότητας των υποδομών αλλά και της διαχείρισης των λιμένων μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη επιλογή, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού τους.


Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί δια του Προέδρου του,  ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης για την εκποίηση του ελληνικού δημόσιου πλούτου. Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων, στον αγώνα τους για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα, του δημόσιου ελέγχου των λιμανιών μας.