Αρχική Νέα Τοπικά ΧΙΟΣ: Δώρισε ελικόπτερο για δασοπροστασία αλλά δεν βρίσκουν που να το… παρκάρουν!...

ΧΙΟΣ: Δώρισε ελικόπτερο για δασοπροστασία αλλά δεν βρίσκουν που να το… παρκάρουν! (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

16

 β Δώρισε ελικόπτερο για δασοπροστασία αλλά δεν βρίσκουν πού να το… παρκάρουνΧΙΟΣ
Του ΘΟΔΩΡΗ ΠΥΛΙΩΤΗΠώς είναι να σου χαρίζουν ένα ελικόπτερο, αλλά να μη βρίσκεις να το… παρκάρεις;


Τα απίθανα συμβαίνουν στη Χίο, με τον Δήμο Καρδαμύλων να ψάχνει εναγωνίως να βρει θέση… στάθμευσης για το ελικόπτερο που τους χάρισε ο Χιώτης εφοπλιστής Παναγιώτης Τσάκος!


Το ελικόπτερο της γαλλικής εταιρείας Eurocopter είναι εφοδιασμένο με πλωτήρες και με δεξαμενή χωρητικότητας ενός τόνου. Δόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στον νομό Χίου για δασοπροστασία και άλλες έκτακτες ανάγκες.


Ομως, κατά τον αερολιμενάρχη Χίου, Μιχάλη Τριαντάφυλλο, δεν είναι δυνατή η στάθμευση του ελικοπτέρου στον αερολιμένα Χίου, σε ώρες αιχμής. Θέση υπάρχει για δύο αεροσκάφη και ήδη εξυπηρετούνται τρία. Χώρος στάθμευσης υπάρχει μόνο από τις 7.00 το βράδυ έως στις 6.30 το πρωί.


«Δυστυχώς, ο αερολιμενάρχης μάς παραπέμπει στο αρμόδιο υπουργείο», μας είπε ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του. Το θέμα αναμένεται να τεθεί την Κυριακή στον υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη σφαγή της Χίου το 1822 στο χωριό Μελανιός.


Το πρόβλημα πάρκινγκ του ελικοπτέρου το είχε θέσει ο δήμαρχος Καρδαμύλων Βαγγέλης Μελιτζάνης, στην τελευταία συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου για τη δασοπροστασία. Η παράνοια είναι πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη εντάξει το ελικόπτερο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αντιμετώπισης πυρκαγιών για το φετινό καλοκαίρι!


Ο Δήμος Καρδαμύλων απευθύνθηκε στον Στρατό ώστε να σταθμεύει στη διάρκεια της ημέρας το ελικόπτερο στο στρατόπεδο στα Καρδάμυλα (643 ΤΕ). «Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε χώρο στάθμευσης στα Καρδάμυλα, απ’ όπου κατάγεται και ο δωρητής, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος», μας δήλωσε ο κ. Μελιτζάνης, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει πάρει απάντηση!


Σε δελτίο Τύπου της «Tsakos Shipping & Trading S.A.» έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Καρδαμύλων σεμινάριο πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών με την αρωγή της εταιρείας. Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Το θέμα στάθμευσης του ελικοπτέρου ακόμη εκκρεμεί!.. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βοηθήσει!».ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 09/05/2008