Αρχική Νέα Τοπικά Τμήμα των λειψάνων του Αγίου Θωμά από την Ortona Ιταλίας μόνιμα στη...

Τμήμα των λειψάνων του Αγίου Θωμά από την Ortona Ιταλίας μόνιμα στη Χίο

20


 

 Γέφυρα φιλίας και συνεργασίας έστησαν οι Δήμοι Χίου και Ορτόνα Ιταλίας. Κοινό στοιχείο για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων αποτέλεσαν η φύλαξη των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θωμά στις δύο πόλεις.
   Το απόγευμα του Σαββάτου με λαμπρότητα έγινε στη Χίο η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων. Με σκάφος του λιμενικού, συμβολικό στοιχείο της θαλάσσιας διαδρομής που ακολούθησαν τα ιερά λείψανα, έφτασε στο σημείο υποδοχής ο καθολικός επίσκοπος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Λαντσιάνο- Ορτόνα κ. Carlo Ghidelli. Εκεί παραδόθηκε τμήμα των λειψάνων του Αγίου Θωμά, στο Μητροπολίτη Χίου, κ. Διονύσιο τα οποία και θα φυλαχθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
   Να σημειώσουμε ότι οι Ορτονέζοι, κάτοικοι της  Περιφέρειας του Abruzzo, που βρίσκονταν στο πλευρό της Γένοβας στα 1258 πήραν ως λάφυρα από τη Χίο



   Μετά τις προσφωνήσεις και το καλοσώρισμα από πλευράς Δημάρχου Χίου Παντελή Βρουλή, η Ιερή Λιτανεία κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό όπου έγινε η εναπόθεση των Ιερών Λειψάνων τα οποία και παρέμειναν για προσκύνημα. Στις εκδηλώσεις παρίστατο και ο Καθολικός Μητροπολίτης Τήνου κ. Νικόλαος.
Το απόγευμα της Κυριακής οι εκδηλώσεις αδελφοποίησης των δύο Δήμων ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή του οριστικού Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης.
    
    
     Θοδωρής Πυλιώτης

Διαφήμιση