Αρχική Νέα Τοπικά Περιμένουμε τα δικαστήρια για να δούμε την επέκταση, δήλωση υπουργού Μεταφορών για...

Περιμένουμε τα δικαστήρια για να δούμε την επέκταση, δήλωση υπουργού Μεταφορών για αεροδρόμιο Χίου

6

 

 

Λίγο πριν την αναχώρησή του από τη Χίο, ο υπουργός Μεταφορών εγκαινίασε και σύστημα wi-fi για την ελεύθερη πρόσβαση των επιβατών στο διαδίκτυο.
   Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε δόθηκε επίσης η διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο τεχνικών της ΥΠΑ θα έρθουν στη Χίο για να κάνουν μετρήσεις και να προτείνουν λύση για το θέμα της στάθμευσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που από τον περασμένο Δεκέμβριο χάρισε στο νησί ο εφοπλιστής Παναγιώτης Τσάκος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της επέκτασης του αερολιμένα Χίου, και ενώ δεν υπάρχουν κονδύλια στυς σχετικούς κωδικούς όπως άφησε να εννοηθεί στη σύσκεψη και σε σχετική πρόταση του Νομάρχη Χίου, είπε:

 

 «Η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού των περιφερειακών αεροδρομίων. Στο πλαίσιο αυτής της προπάθειας εντάσσεται και η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το αεροδρόμιο της Χίου μαζί με τα αεροδρόμια της Ρόδου, του Ηρακλείου, της Κω, της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας θα είναι τα πρώτα αεροδρόμια στα οποία θα υπάρχει WiFi. Αυτό διεκολύνει αρκετούς ταξιδιώτες, ιδιαίτερα νεώτερων ηλικιών και δημιουργεί μία πιο σύγχρονη εικόνα για την χώρα μας στους τουρίστες. Βεβαίως δεν είναι το μόνο που πρέπει να κάνουμε στα αεροδρόμια. Υπάρχει μία συνολικότερη σφαιρική προσέγγιση του θέματος μέσα στην οποία εντάσσεται και η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για τα αεροδρόμια, ή η κατασκευή έργων με την μέθοδο συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εκσυγχρονισμός των περιφερειακών μας αεροδρομίων».
 
Δημοσιογράφος: Υπάρχει σε εκκρεμότητα και το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου.
 
Υπουργός: «Το ζήτημα της επέκτασης το γνωρίζω και το έχω συζητήσει με όλους του αρμόδιους παράγοντες του νησιού. Υπάρχουν κάποιες δικαστικές εμπλοκές και η κυβέρνηση όπως κάθε κυβέρνηση πρέπει να περιμένει να τελειώσουν αυτές οι δικαστικές εμπλοκές γιατί είμαστε κράτος δικαίου και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή εφόσον υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαστήρια. Όταν οι εκκρεμότητες αυτές τελειώσουν η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Χίου είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας της κυβέρνησης».
 
Δημοσιογράφος: Ανεξαρτήτως κόστους;
 
Υπουργός: «Η κυβέρνηση θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους. Ήδη σας μίλησα για νέους τρόπους ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων όπως είναι τα ΣΔΙΤ. Ανεξάρτητα όμως από την μέθοδο την οποία θα επιλέξουμε το βέβαιο είναι ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως το πρόβλημα το οποίο υπάρχει. είναι παλιά κυβερνητική δέσμευση ότι θα αντιμετωπίσουμε το θέμα και την δέσμευση αυτή θα την τιμήσουμε».